Család

Búcsúölelés mentette meg a kisbaba életét

Az orvosok már lemondtak a haldokló csecsemőről, a szülők ölelése azonban visszahozta az életbe. Mert igenis vannak csodák.
A Finley család

A Finley család

Forrás: The Sun 

A kis Finley Anderson a kiírt időpontnál 15 héttel korábban, alig félkilós súllyal jött a világra. Az orvosok közölték a szülőkkel, hogy gyermeküknek lényegében nulla az esélye a túlélésre.

A kisfiú mindössze kétnapos volt, amikor az oxigénszintje drámaian csökkenni kezdett. Az ügyeletes azonnal riasztotta az anyát és az apát, hogy készüljenek fel a legrosszabbra és búcsúzzanak el a csöppségtől. Amikor azonban az összetört szülők karjukba vették Finley-t, hogy utoljára még átöleljék, a baba oxigénszintje egyszer csak emelkedni kezdett, néhány órával később pedig szinte teljesen helyreállt.

A jelenség az orvosokat is meglepte és nem találtak rá logikus magyarázatot, a szülők azonban igen: „Minden amire szüksége volt, egy ölelés” – fogalmazott az apa. „Olyan, mintha megérezte volna, hogy mennyire szeretjük őt és válaszolt” – tette hozzá az anya.

A babát egyelőre az koraszülöttosztályon ápolják, de azóta szépen erősödik és gyarapodik. Ha minden így halad tovább, családja hamarosan hazaviheti. Addig is minden nap látogatják – és megölelik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top