Család

Túlképzett színésznők a vörös szőnyegről

Az oktatási szezon beindulása kapcsán sikeres és diplomás színésznőkből válogattuk ki kedvenceinket, akik életében az egyetem volt az első, a karrier pedig csak utána következett.

Túlképzett színésznők a vörös szőnyegről
Eva Longoria

A Született feleségek szexbombájából sokat talán csak egy vidéki modellképzőt néznének ki, de az amerikai színésznő több egyszerű „szerencsés szépségnél”. Eva Texasban, az A&M Egyetem Kingsville-en az egészség és kineziológia szakirányt választotta, majd  itt is szerezte meg BS, vagyis Bachelor of Science diplomáját.

 

Túlképzett színésznők a vörös szőnyegrőlMeryl Streep

Meryl az amerikai felsőoktatási rendszerből szintén az alapképzésre, azaz a Bachelor’s Degree-re voksolt, igaz ő nem tudományok, hanem a művészeti alapképzést (BA) választotta, azon belül is a dráma szakot.

Rachel McAdams

A kanadai születésű színésznő 13 évesen már Shakespeare-darabokban játszott a nyári színművészeti táborban, így az sem meglepő, hogy később a torontói York Egyetemen BFA (Bachelor of Fine Art) diplomát szerzett színészként.

Túlképzett színésznők a vörös szőnyegrőlElizabeth Banks
Az éhezők viadalában és a Várandósokban is játszó színésznő egyetemi évei alatt még Liz Mitchell néven futott. Elizabeth a University of Pennsylvanián magna cum laude végzett 1996-ben, de nem ez a legnagyobb főiskolai sikerélménye, itt ismerte meg ugyanis mostani férjét, mégpedig a tanítás megkezdésének első napjaiban, „gólyaként”.

Lauren Miller
A színész, forgatókönyvíró és producer valaha divattervezőnek készült a Fashion Institute of Technology-ben, majd végül a Floridai Állami Egyetemen szerzett filmes diplomát. Felkészültségét és tehetségét a Good Time, Call. . . című filmben társ-forgatókönyvíróként és színésznőként is megmutatta.

Túlképzett színésznők a vörös szőnyegrőlRebel Wilson
A Harmadnaposok és a Bachelorette sztárját leginkább komikus szerepben tudjuk elképzelni, pedig volt idő, hogy ügyvédnek készült. A New South Wales Egyetemen végzett jogászként, de végül színművészeti diplomát is szerzett.

Jodie Foster
Minden idők egyik legsikeresebb gyerekszínésze volt, majd szüneteltette karrierjét a tanulás kedvéért. A Yale Egyetemen diplomázott 1985-ben, mégpedig irodalom szakon.

Túlképzett színésznők a vörös szőnyegrőlLisa Kudrow
Bár a számára világhírnevet hozó Phoebe szerepe elég bohém és lökött, Lisa Kudrow a valóságban ennél jóval komolyabb, ahogyan a végzettsége is figyelemre méltó. A színésznő a Vassar College-ben szerzett pszichobiológiai végzettséget.

Jenna Fischer

A The Office című sorozat szereplője ugyancsak otthonához közel, Missouri-ben tanult tovább. Jenna először jogi előképzőre járt, majd a Truman Állami Egyetemen végül színművészetből és újságírásból diplomázott.

Natalie Portman

A színésznő kapcsán szinte ugyanannyit emlegetik az okos jelzőt, mint a szépet. Ennek hátterében valószínűleg a Harvardos múlt is állhat, Natalie ugyanis ott szerzett BA diplomát pszichológiából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top