Család

Fotó: Lefogyta súlyának kétharmadát

A kórosan elhízott nő kezdetben csak sötétedés után mert edzeni járni. Ma már büszkén vállalja a testét.

A 49 éves Philippa Popham 1996-ban veszítette el az édesanyját. A nő nem tudta feldolgozni imádott anyja halálát, emiatt depressziós lett és az evésbe menekült. Az évek során közel 170 kilóra hízott.

A négygyermekes asszony három évvel ezelőtt már annyira kövér volt, hogy járni is alig tudott, ha pedig mégis kiment az utcára, az emberek megbámulták és gyakran kinevették. A háziorvosa is figyelmeztette, hogy kórosan elhízott, és azt javasolta neki, hogy rakasson fel gyomorgyűrűt. Philippa így is tett, ám komplikációk miatt az eszközt el kellett távolítani. A családanya azonban nem adta fel: úgy döntött, anélkül is lefogy.

A fogyókúra előtt és után

A fogyókúra előtt és után

Forrás: dailymail.co.uk

 

A korábban naponta 17 000 kalóriát fogyasztó nő egészséges, alacsony kalóriatartalmú diétára váltott és minden nap aktívan mozgott. Kezdetben annyira szégyellte magát, hogy csak sötétedés után ment sétálni, hogy senki se lássa, később azonban, ahogy fogyatkozni kezdtek a kilói, már heti hat alkalommal járt úszni és zumbaórákra.

Kitartó munkájának köszönhetően a korábbi testsúlya harmadára sikerült fogynia, a nyár végén pedig teljessé vált a megújulása, amikor az elhízás miatt megereszkedett bőrét műtétileg eltávolították. Mostanra teljesen felépült, és elégedettebb, mint valaha. Különösen most, hogy 23 éves lánya 40-es méretű farmerját is simán fel tudja venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top