Család

Többet nézegetjük a nőket, mint a pasikat

Magunkból kiindulva tisztában vagyunk azzal is, hogy minket is megnéznek a nőtársak.
Te mit nézel meg?
Te mit nézel meg?

A nők általában többet nézegetnek más nőket, mint  férfiakat – állítja egy nemrégiben megjelent tanulmány. A több ezer nő megkérdezésével készült felmérésből kiderült, hogy a munkahelyen, az utcán sétálva, sőt baráti társaságban is élvezettel hasonlítgatjuk össze magunkat a többi nővel, a „megmérettetés” legideálisabb terepe pedig a strand.

Leggyakrabban a ruháikat szemrevételezzük nőtársainkon, és persze tisztában vagyunk azzal is, hogy ugyanezt rajtunk is csekkolják: a megkérdezettek 42 százaléka bevallotta, hogy sokkal inkább a többi nőnek akar imponálni az öltözködésével, mintsem a férfiaknak. Ha pedig egy nő dicséri meg a külsőnket, sokkal inkább elhisszük, hogy őszintén gondolja, mintha egy férfitól kaptuk volna a bókot.

A második leggyakoribb dolog, amit a nők megnéznek egymáson, az a frizura, míg a harmadik a barnaság. A tízes listára felkerültek továbbá a testméretek, a dekoltázs, a narancsbőr, a hajszín, a mellméret, a cipő és a táska.

Te mit nézel meg egy nőn?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top