Család

A könyv, amelyet minden gyerek elolvas

A videojátékok világában nehéz elképzelni, hogy egy könyv hosszú időre lekösse a gyereket. A Sony Varázskönyve megoldotta.
A könyv, amelyet minden gyerek elolvas

A PlayStation által kifejezetten 6-12 éveseknek kifejlesztett könyv az olvasás új élményét kínálja. A világon az első kiterjesztett valóság technológiát használó mesekönyv, a Wonderbook egy kódokat tartalmazó valódi könyv, amely a képernyőn megelevenedik, és segítségével a gyermekek valóban az események részeseivé válnak.

A virtuális kalandok színteréül szolgáló televíziók képernyőén a gyerekek önmagukat és környezetüket is láthatják játék közben.
          A virtuális kalandok színteréül szolgáló televíziók képernyőén
      a gyerekek önmagukat és környezetüket is láthatják játék közben.

A Sony a Harry Potter-sorozat írónőjével, J. K. Rowlinggal közösen dolgozta ki az új kiegészítőt, melyre hamarosan egész sorozatnyi játék mutatkozik be. Az első ezek közül a Book of Spells, magyarul Varázslástan alapfokon, amelyből a Harry Potter-regényekben is tanultak a varázslótanoncok. Segítségével a roxforti diákok olyan bűbájokat tanulhatnak meg, mint az „incendio”, a „wingardium Leviosa” vagy az „expelliarmus”, de rábukkanhatnak azokra a csintalan megjegyzésekre és varázslatokra is, amelyeket Roxfort korábbi tanulói írtak a margóira. Mivel a Sony a Wonderbookot elsősorban a gyerekeknek szánja, a Book of Spells teljes magyar szinkronnal jelenik meg.

A könyv, amelyet minden gyerek elolvas

A következő két játék a Diggs Nightcrawler detektív- és a Walking with Dinosaurs logikai kalandjáték lesz, amelyek mellett további 6 különböző játék áll fejlesztés alatt. Az előbbiben nyomozóként kell megoldani jó néhány rejtélyt, míg a BBC azonos nevű dokumentumsorozatán alapuló dinoszaurusz sétában ősmaradványok darabjait kell összeillesztenünk a továbblépéshez.

Részletekért kattintson az alábbi linkre: http://wonderbook.playstation.hu/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top