Család

Gyerekrajzzal indult a 60 kilós megafogyás

Lehet felvenni az egyre bővebb ruhákat, gyömöszölni a szaporodó hurkákat a nadrágba és minimális időt tölteni a tükör előtt, de előbb-utóbb el szokott jönni a Nagy Szembesülés Pillanata a hízással. Egy angol pedagógus esetében a problémával való szembenézést egy ártatlan gyerekrajz hozta el.

Amikor egy szokványos tanítási napon Leandra Reay az osztályának rajzolási feladatot adott, nem gondolta, hogy ez fogja megváltoztatni az életét. Egészen pontosan az egyik kislány rajza, aki – pusztán szeretetből – lerajzolta, milyennek látja tanárát. Az asszony régóta harcolt a súlyával, de – mint annyian – ő is azt gondolta, hogy a környezete, és főleg a kisdiákjai ebből nem érzékelnek semmit.

„Amikor elkészült, a kislány hozta megmutatni a rajzot: egy nagy fekete pacát, aminek pálcikalábai és -karjai voltak. Kérdeztem, ki ez, mire büszkén azt felelte, hogy engem rajzolt le – emlékezett vissza a tanító. – Mosolyogva megdicsértem, milyen jól sikerült, de belül zokogtam.”

Gyerekrajzzal indult a 60 kilós megafogyás

 

„Azt hiszem, egészen addig nem néztem szembe azzal, mennyire elhíztam. A gyerek elnagyolt rajza valójában ijesztően találó volt” – mondta Leandra, aki ekkor 125 kiló volt, a BMI-je pedig 50 felett járt, vagyis a súlyosan elhízott kategóriába tartozott.

Ha ennyire nem egyértelmű, mit üzen a rajz, kérdezd gyerekrajz-szakértőnket!

Persze nem véletlenül lett ekkora: a kétgyerekes anyuka saját elmondása szerint is gyorsétel- és csokoládéfüggő, egy ültő helyében képes volt betolni egy családi kiszerelésű csokis édességet. A reggelit általában kihagyta, napközben nassolt, munka után viszont pizzával, kebabbal és kínai kajákkal tömte magát.

Gyerekrajzzal indult a 60 kilós megafogyás„A rossz ételeket ettem, rossz időben és rossz mennyiségben. Semmire nem volt energiám, fájtak a lábaim, főleg a térdem” – sorolta, hogyan érezte magát.

A diétájában látszólag semmi különleges nem volt: naponta rendszeresen elkezdett egészséges ételeket enni, reggel zabkását, gyümölcsöket, napközben sok zöldséget, szárnyasokat. A gyorsétel-rendelés helyett maga főzött, sokat sétált, hetente 3-4 alkalommal pedig felpattant a biciklire és legalább 20 percet tekert a környéken.

Így végül 50 hét, vagyis közel egy év alatt fokozatosan 63 kilót adott le, és mára teljesen megváltozott az élete. Olyan egyszerű dolgoknak örül, amelyek korábban számára mégis elérhetetlennek tűntek: csinos ruhákat vásárol, és elmegy úszni a lányával.

Nem ő volt az egyetlen, aki egy drámai felismerés hatására változtatott életén…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top