Család

6 otthon elkészíthető farsangi gyerekmaszk

Oké, minden nagyobb papírboltban, sőt már a hiperekben is kapható farsangi álarc, de ha nem akarsz rá költeni, vagy valami egyedit szeretnél, akkor készítsd el inkább magad – adunk néhány ötletet.

Papírmaszk másképp

etsy.com
etsy.com

A lehető legegyszerűbb megoldás a papír álarc, melyet színes, hajlékony, vékony kartonból érdemes elkészíteni. És hogy igazán egyedi és izgalmas legyen, álljon két darabból! Állatos maszkok esetében például az orr és a száj kerüljön egy hurkapálcikára, így az a rész mozgatható lesz, míg a másik rögzített. Ráadásul ez így sokkal kényelmesebb is, mintha az egész arcot fedné a maszk.

Papírszatyorból

smallforbig.com
smallforbig.com

Egy nagyobbacska, egyszínű papírszatyorból vicces, bebújós maszkot készíthetsz a kicsiknek. A szatyrot fordítsd meg, elöl vágj rá egy akkora nyílást, hogy a gyerek kényelmesen kilásson és rendesen kapjon levegőt! Ezután színes papírból vágott formákkal dekoráld! Igazi elrejtőzős móka lehet belőle.

Tojástartóból

craftuts.com
craftuts.com

A tojástartóból készült álarchoz először válaszd le a doboz tetejét, majd erre vágj nyílást a szemeknek és az orrnak. A szarvakat két tojásrekeszből, a füleket pedig a maradék papírból alakíthatod ki. Ezek után nincs más hátra, mint filctollal vagy temperával felfesteni a zsiráfmintát.

Filcből

prudentbaby.com
prudentbaby.com

Némi kézügyességgel színes filc anyagból is tuti maszkokat készíthetsz. A megálmodott formákat először rajzold fel egy papírra, majd vágd ki, és használd sablonként a filc kivágásakor. A rétegeket és a díszítéseket textilragasztóval rögzítheted egymáshoz.

Varrj!

petitpoulou.com
petitpoulou.com

Ha szépen varrsz kézzel, vagy tudsz bánni a varrógéppel, a filcmaszkokat ragasztás helyett akár meg is varrhatod.

Készítsétek együtt!

cameronhomemade.com
cameronhomemade.com

Akár a gyerekeket is bevonhatod a farsangi álarc készítésébe! Ilyenkor a legjobb, ha papírból kivágsz egy egyszerű formát – például pillangót –, majd a gyerek maga díszítheti ki gombbal, strasszokkal, vagy bármilyen papírboltban készen kapható díszekkel, matricákkal. Nagyon büszke lesz rá a kicsi (is).

Keressük 2013 bloggerináját!

Rendszeresen megmondod a magadét, vagy tippeket, ötleteket adsz másoknak a blogodban? Jelentkezz, vagy jelölj másokat, hogy közösen megtaláljuk 2013 legjobb női bloggerét! Bővebben itt olvashatsz a Nők Lapja Café és a Caféblog bloggerversenyéről.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top