Család

A szeretet teszi sportolóvá a mozgássérült kisfiút

A 9 éves Conner nem érti a körülöttük lévő felhajtást. Ő "csak" beteg öccsét szeretné boldoggá tenni. Zsepiket előkészíteni, megríkatós videó következik.

A neves amerikai Sports Illustrated magazin az Év gyermeksportolói címet ezúttal egy testvérpárnak ítélte oda, akik nem mindennapi módon sportolnak együtt. Az egész valahogy úgy kezdődött, hogy a 9 éves Conner nem akarta hagyni, hogy két évvel fiatalabb öccse, Cayden kimaradjon a játékból. A kisebbik tesó azonban agyi eredetű bénulás miatt sem járni, sem pedig beszélni nem tud – bátyja segítségével mégis triatlonozik, hiszen Conner „viszi” magával.

A két kisfiú másfél éve sportol együtt: úszás közben Conner az öccsét egy gumicsónakban, míg kerékpározásnál egy utánfutóban húzza magával, a futásnál pedig egy erre alkalmas kocsiban maga előtt tolja. A testvérek a szüleik, Jenny és Jeff támogatásával közösen járják az Egyesült Államokat, és minden lehetséges ifjúsági triatlonversenyen elindulnak.

„Amikor Caydennél diagnosztizálták a betegséget, minden nagyon sötétnek tűnt. De amikor látom őket együtt áthaladni a célvonalon, az olyan pillanat az életünkben, amit nagyon nehéz szavakkal leírni” – mondta az anyuka egy riportban, s hozzátette: a versenyzésnek köszönhetően különleges kötelék alakult ki a fivérek között. 

Cayden láthatóan nagyon élvezi a versenyeket, végig mosolyog, és együtt örül a testvérével, amikor célba érnek. Akkor is mindenki ünnepli őket, ha utolsó helyen végeznek, ami bizony megesik, hiszen Conner az öccsével együtt jóval lassabban tud haladni, mint a többi versenyző. „Mindenki nyerni akar, de ez nem a győzelemről szól, hanem inkább arról, hogy jól érezzük magunkat” – fogalmazott a báty.

Conner és Cayden

Conner és Cayden

Kép: Facebook

A Long fivéreknek népes rajongótábor szurkol, Facebook-oldalukat több ezren lájkolták, és folyamatosan kapják az elismerő, biztató üzeneteket. Sokan igazi hősnek látják Connert, ő azonban nem érti a felhajtást: azt mondja, az egészet azért csinálja, hogy boldoggá tegye a kisöccsét. “Ha az emberek olyanokkal versenyeznek együtt, akik nem tudnak járni, beszélni az felnyithatja olyanok szemét is, akik egyébként nem törődnének velük” – tette hozzá bölcsen a kisfiú.

A kisfiú az év gyereksportolójaként azt nyilatkozta, hogy az elkövetkezendő években is szeretné folytatni a versenyzést. A legnagyobb vágya, hogy egy nap felnőttként az öccsével együtt részt vehessen majd az egyik legkomolyabb triatlon-világversenyen, a hawaii Ironman világbajnokságon. Elszántságát látva nem kérdéses, hogy véghez is viszi a tervét.

Nézd meg a megható videót a testvérekről:

 
 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top