Család

Tényleg egyszerre dobban a szerelmesek szíve

Tudományosan is bebizonyították, hogy a szerelmespárok élettani szinten is képesek egymásra hangolódni.

Tényleg egyszerre dobban a szerelmesek szíveA Kaliforniai Egyetem kutatói szerelmespárok bevonásával végeztek kísérletet. A párokat egy csendes, nyugodt szobában ültették le úgy, hogy nem beszélhettek és nem érhettek egymáshoz, eközben a légzésszámukat és pulzusukat is mérték.

A párok légzés- és pulzusszáma az esetek többségében nagyon hasonló volt. Emellett megfigyelték azt is, hogy általában a nők voltak azok, akiknek a légzése, illetve szívverése a párjukéhoz igazodott, vagyis ebben az értelemben is ők az empatikusabbak. A  kísérletet ellenőrzésképpen idegen párosokkal is elvégezték, ám esetükben nem volt jellemző a hasonló egyezés.

Mindebből a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a párkapcsolatban élők nem csupán érzelmi, de élettani szinten is képesek összehangolódni, vagyis az, hogy a szerelmesek szíve együtt dobban, nem csupán költőien hangzik, de gyakorlati értelemben is igaz.

Tényleg egyszerre dobban a szerelmesek szíve

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top