Család

Előzd meg!

Izgulok, mert itt az influenza szezon. Megint ettől harsog a média. Tavaly sem úsztuk meg. Mi vár rám az elkövetkezendő hetekben? Erre persze senki nem tudja a választ, de jó volt költői kérdésként feltenni.

Összekapom a kis pereputtyot a bölcsiből, oviból. Mindenhol prüszkölő gyerekeket látok, de lehet, hogy már csak én vagyok kihegyezve erre és ezért látom ilyen drasztikusan. Vajon a gyerekek már megkapták a vírust és most lappang bennük vagy még egészségesek? -fordul meg ilyenkor a fejemben. Majd kiderül-gondolom magamban.

A gyerekek hazafelé jókedvűen kacarásznak, néha civakodnak egyet, de öröm rájuk nézni. És egyszer csak a lányom tüsszent egyet és ezzel lepereg a szemem előtt az elkövetkezendő pár nap forgatókönyve. Alvásról ne is álmodjak, a munkahelyemről is el kell kéredzkednem, el kell rohannom a dokihoz, és fel kell vennem a harcot a vírussal. Na ezt nevezem energiazabáló feladatnak! Mennyivel egyszerűbb lenne ezt az egészet megelőzni! De nem lehetek mindenhol  és mindig ott, és nem félthetem őket ennyire.

Előzd meg!

 
Megérkezünk haza. Végigfogdosták a korlátokat, megsimogattak egy kutyát. Futás kezet mosni!-rikkantom el magam. A gyerekek, mintha kis angyalok lennének, szó nélkül repülnek a fürdőszoba felé. Szeretik a kézmosást. Szeretik egyedül kinyomni a folyékony szappant, és szeretik a kezüket mosni. Pici koruk óta tudják, hogy ez fontos, mert megtanulták tőlünk, az ovó nénitől, a gondozó nénitől. Kézmosás után boldogan tolják az orrom alá kicsi kezüket. Nézd anya, szagold meg!-csilingel a hangjuk és látom az arcukon, hogy az új, finom illatú Baba szappan micsoda boldogságot tud nekik szerezni. Ezek a pici kis ember palánták ösztönösen tudják, hogy mi a jó nekik és számomra a legnagyobb boldogság, ha ők egészségesek.

 

 További információ

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top