Család

4 évszak a fürdőszobában

Vacsora! - kiáltom el magam. Hallom a ceruzák csattanását, ahogy az apró kezekből kihullva érkeznek a padlóra. Egymással versenyezve érkeznek a konyhába. Már tenném is fel a szokásos "Mostatok kezet?" kérdést, de felesleges, mert rájuk nézve a válasz egyértelmű. Sipirc a fürdőszobába! - és kezeimmel beterelem őket lakásunk legkisebb, de legnyugodtabb zugába.

A következő vásárlásra együtt megyek a gyerekekkel. A szappanok polcain fogdossák a színes és illatos folyékony szappanokat. Minden izgalmas, amivel a világot megismerhetik.

Az egyik pici kéz egy Kakukkfüves és teafaolajos Baba folyékony szappant nyújt felém. Nyugodt szívvel teszem a kosárba, mert tudom, hogy ez a szappan az influenzás időszakban, antibakteriális összetevői miatt jó választás. Ekkor a kisfiam előrukkol az ő kívánságával. Egy Baba Kamillás folyékony szappant szorongat. Tudod mit? – kérdezem. Ezt tavasszal fogjuk használni, mert akkor virágzik a kamilla. Így a tavaszt bevihetjük a fürdőszobába – suttogom titokzatosan.

4 évszak a fürdőszobában

 

Hazafelé titkos fürdőszobai terveket szövünk. Nyáron, amikor érik a sok gyümölcs, a Baba Tej és gyümölcs illatú szappant fogjuk választani.  Az ősz már a Télapó és Karácsonyi ünnepek előszobája és az egyik legmeghatározóbb illata, a narancs. Már most nyaggatnak, hogy vegyük meg előre a narancsos Baba szappant, nehogy elfogyjon a boltból, mire karácsony lesz.

Hazaérve már alig várják, hogy Apának is megmutathassák mennyi mindent tanultak pár óra alatt. Apa!  Mi is tudunk 4 évszakot varázsolni a fürdőszobába! Az új Baba szappanokkal! – kuncognak és boldogan ugranak apukájuk karjaiba.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top