Család

“Tudnánk segíteni egymást, mi nők” – videointerjú

Az anya-lánya kapcsolatról várják a te írásodat is a Terézanyu-pályázat meghirdetői, akiknek idén is az a céljuk, hogy újabb tabunak számító kérdésekről merjünk teljes nyitottsággal beszélni. Ezúttal a híres anya-lánya színészpáros, Lázár Kati és Jordán Adél mesélt családi életükről, gyerekkori vitákról és félelmekről az exkluzív videointerjúban.

Lázár Kati Kossuth-díjas színésznő és lánya, Jordán Adél az idei Terézanyu-pályázat arcai. Nem véletlenül, hiszen felszabadító nyíltsággal képesek beszélni kapcsolatukról – mondta Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője. Beke Zsuzsa, a nemrég meghirdetett pályázatot támogató Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője pedig azt emelte ki, hogy az idei, tabudöntögető pályázatnak pontosan az lenne az egyik célja, hogy a nők hasonló őszinteséggel meséljék el saját anya-lánya történetüket. „Az is egyfajta megkönnyebbülés, hogy leírhatják” – jegyezte meg.

A videointerjúból azonban az is kiderül, hogy Lázár Katiéknak sem volt sokszor könnyű, mert olykor nagyon nehéz rangsorolni a család és a színház között. Milyen anyaként bűntudattal elindulni a próbára? És a másik oldalról, hogyan lehet gyerekként megérteni mindezt? Nézd meg a videointerjút, és megtudod:

 

Mit kell még tudnod az idei pályázatról?

 

Hogyan pályázz?

A pályázatok legfeljebb 5000 karakter terjedelműek lehetnek (szóközökkel együtt), és egyes szám első személyben kell íródniuk. A pályaműveket word formátumban a www.terezanyu.hu honlapon keresztül tölthetik fel a pályázók május 1-ig. A „négykezeseket” is várják, amelyekben anya és lánya együtt írják le történeteiket.

A pályaműveket május 1-ig lehet beküldeni, a nyertes írások szerzői értékes nyereményeket és publikálási lehetőséget kapnak – többek között itt, a Nők Lapja Cafén!

Rácz Zsuzsa író szerint igazi darázsfészekbe, egészen pontosan családi fészekbe nyúlnak idén az anya-lánya témával: „Az édesanyánktól kapott minta meghatározza egész életünket, de különösen gyermekünkkel való kapcsolatunkat. Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a kapott batyuból mit szeretnénk átadni saját lányunknak, és mit nem. De erről ritkán beszélünk nyíltan, mint ahogy arról is, hogy a bensőséges anya-lánya kapcsolat kialakításához gyakran feszültségekkel teli út vezet.

 

Tavaly csaknem 400 írás érkezett be a Terézanyu-pályázat felhívására az ország minden szegletéből. Beke Zsuzsa, a Richter kommunikációs vezetője szerint ez a szám jól mutatja, hogy miért van szükség a kezdeményezésre. „A mai nőknek irreális elvárásoknak kell megfelelniük, az elmúlt években azt láttuk, hogy mégis rengetegen éreznek lelkiismeret-furdalást, amiért nem tudnak nekik eleget tenni. A nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének elengedhetetlen része, hogy őszintén merjenek beszélni az őket érintő témákról, és így megtapasztalhassák, hogy nincsenek egyedül és nem maradnak magukra a problémáikkal.”

Újabb tabut döntene le az idei Terézanyu-pályázat

 

Kedvet kaptál? További információért kattints a www.terezanyu.hu oldalra!

 

Az idei zsűri tagjai

A beérkezett pályázatokat értékelő zsűri sorában több „lányos anya” foglal helyet, akik jól ismerik a témában rejlő tabukat és dilemmákat:

– Akovács Éva főszerkesztő, Nők Lapja Psziché

– Bartos Enikő író

– Beke Zsuzsa kommunikációs vezető, Richter Gedeon Nyrt.

– Dobó Kata színésznő

– Jordán Adél színésznő

– Lázár Kati, Kossuth-díjas színésznő

– Rácz Zsuzsa író

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top