Család

A pénzadományhoz nem kell pénz!

Biztosan neked is eszedbe jutott már, milyen jó volna pénzt adni egy olyan szervezetnek, amely nemes és hasznos célt szolgál. Ám sokakhoz hasonlóan talán te is úgy gondoltad, hogy az adományozás "luxusát" nem engedheted meg magadnak. Örömmel jelenthetjük, hogy tévedtél - egy fillér pluszkiadás nélkül is lehet pénzt adományozni!

Nagyon jó érzés tudni azt, hogy te is hozzájárultál egy fontos cél megvalósításához, például ahhoz, hogy a családjukat vesztett gyerekek újból szerető otthonra találjanak. Ezt az érzést te is átélheted, ha fizetsz személyi jövedelemadót, hiszen adód 1%-áról te határozhatod meg, hogy melyik civil szervezet kapja meg.

A pénzadományhoz nem kell pénz!

Ha szeretnél támogatni egy szervezetet, a teendőd nagyon egyszerű. Az adóbevallás dokumentumaival együtt kapsz két rendelkező nyilatkozatot, melyek közül az egyik egy civil szervezet, a másik pedig egy egyház támogatására szolgál. A civil szervezetekre vonatkozó rendelkező nyilatkozatba írd be a kiválasztott szervezet adószámát; az SOS Gyermekfalu esetében ez 18258772-2-43. Ha nem akarsz a kitöltéssel foglalkozni, az előre kitöltött nyilatkozatot a www.sos.hu oldalról is kinyomtathatod! A rendelkező nyilatkozatot tedd be egy borítékba, amelyre ráírtad neved, címed és adóazonosító jeled. A borítékot ragaszd le, és a ragasztásnál írd alá úgy, hogy szignód a ragasztáson átnyúljon.

Ennyi az egész, nem tart egy-két percnél tovább.

Megdöbbentő, hogy az adózóknak mintegy a fele nem él az 1% felajánlásának lehetőségével! Miért? Talán azt gondolják, az ő adójuk 1%-a kis összeg, amivel nem érdemes foglalkozni. Pedig kis adomány nem létezik! Az SOS Gyermekfalu számára minden forint óriási segítséget jelent: ennivaló, gyerekruha, iskolaszer lesz belőle, hogy a családjukat vesztett gyerekek visszakaphassák az otthont, a biztonságot, a szeretetet; a gyermekhez méltó gyermekkort. Nézd meg a cikk mellett elindítható videót! Főszereplője, Zsolti jelenleg is a battonyai gyermekfaluban él. Sok-sok társa van: ma Magyarországon mintegy négyszáz gyermek nevelkedik az SOS Gyermekfalu gondoskodásában. Ugye szerinted is megérdemlik azt a fél percet, amíg beírod az SOS adószámát a rendelkező nyilatkozatba?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top