Család

A szülő helyett az okostelefon olvas mesét a gyereknek

Megszületett minden idők egyik leginkább illúzióromboló találmánya.

Egy amerikai apuka, Juan Mordoch fejlesztette ki az úgynevezett okospizsamát. A gyerekeknek készült hálóruha mintázata kódokból áll, melyek táblagép vagy okostelefon kamerája segítségével olvashatók. A leolvasott kód alapján aztán a kütyüre telepített alkalmazás mesét olvas a gyereknek, megkímélve a szülőt ettől a feladattól.

A szülő helyett az okostelefon olvas mesét a gyereknek

Az intelligens pizsamán 47 különböző kód található, melyekhez egy-egy klasszikus mesét rendelt a fejlesztő, így például Hans Christian Andersen vagy épp a Grimm-testvérek műveit. A gép képernyőjén szövegesen is megjelenik a mese, így a gyerek nem csupán hallgathatja, de ha már tudja, akár olvashatja is azt.

A futurisztikus hálóruhát máris rengetegen kritizálják, mondván, hogy semmi sem pótolhatja azt a meghitt élményt, amikor a szülő maga olvas esti mesét a gyereknek. Mások szerint ráadásul veszélyes is a kisgyerekek kezébe tabletet vagy okostelefont adni, hiszen akár olyan tartalmakat is elkezdhet nézegetni rajta, melyek még nem neki valók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top