Család

Társkereső kocsikat indít a prágai metró

A cseh főváros tömegközlekedési vállalata a szingli utasokon szeretne segíteni.

A prágai metró illetékesei azt tervezik, hogy a szerelvényeken kijelölnek néhány metrókocsit, melyet a párkereső utasoknak szánnak. Aki beszáll – az egyébként a forgalomban a szokott módon közlekedő – társkereső kocsiba, ezzel már ki is nyilvánítja, hogy nyitott az ismerkedésre.

Társkereső kocsikat indít a párgai metró

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a tömegközlekedés nem csupán egy utazási mód, de olyan dolgokat csinálhatsz közben, amiket az autódban nem tehetnél” – fogalmazott a közlekedési cég szóvivője, Filip Drápal, s hozzátette, hogy a társkereső kocsikkal is a tömegközlekedést szeretnék népszerűsíteni. Az új szolgáltatásért egyébként nem kellene pluszban fizetni, érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki igénybe vehetné.

A közlekedési vállalat jelenleg felmérést végez az utasok körében, hogy van-e igény a társkereső kocsikra. Ha igen, akkor hamarosan el is indulnak és az év végéig futnak majd a prágai vonalakon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top