Család

Idén sem pihennek a repülő kutyák

Ha tavaly nem láttad őket, most semmiképp ne hagyd ki a frizbis kutyák versenyét! Idén ismét a Hajógyári-szigeten csapnak össze a kontinens legügyesebb két- és négylábú frizbis párosai a Dog Chow Kupán. A június 22-23-ai bajnokságon a cél, hogy a játék során egy korong se érjen földet és hogy a kutyák és gazdik mellett a közönség is jól szórakozzon.

Alex Stein és Ashley nevű kedvence már évek óta gyakorolták a frizbizést, amikor Alex úgy gondolta, szívesen megmutatnák nagyközönség előtt is akrobatikus műsorukat. Kutya és gazdája egy baseball meccs szünetében a Los Angeles-i Dodgers pályára szökött, ahol tízezrek láthatták, mire képes egy sportos eb. A szervezők eleinte mindent megtettek, hogy kizavarják a betolakodókat a pályáról, de a közönség azonnal a szívébe zárta őket. A következő versenyek szüneteire már a rendezők hívták párost, hiszen mindenkit bámulatba ejtett Ashley, aki 55 km/h sebességgel száguldott az eldobott korong után, és közel 3 méter magasra ugrott, hogy a levegőben kapja el azt.  Ashley az egész ország kedvence lett.  

A bajnokság első napján, a Dog Chow Disc Dogathon versenyen öt látványos számban indulnak a versenyzők Hajógyári-szigeten, vasárnap pedig ugyanitt az első frizbis ebre, Ashley-re emlékeznek a sportolók, aki gazdájával a 70-es évben ismertette meg a kutyás frizbit a nagyközönséggel az Egyesült Államokban. A kupán korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül versenyeznek a négylábú sportolók. A lényeg a gyorsaság és az ügyesség, az önfeledt játék és természetesen az, hogy a korongot reptében kapják el a repülő ebek.

A nemzetközi mezőnyben számos sikeres magyar sportoló is összeméri tudását – világcsúcstartók, Európa-bajnokok versenyeznek majd a hétvégi kupán. Szombat délelőtt közös futamon indul Barabás Évi műsorvezető és Puskás Peti színész, énekes is, akik idén ismerkedtek meg a sporttal és profi frizbisekkel készültek fel a hétvégi bajnokságra.

 

Idén sem pihennek a repülő kutyák

 

A lendületes futamok mellett számos program várja kicsiket és nagyokat egyaránt  kutyás ügyességi verseny és kézműves foglalkozások színesítik a kétnapos Dog Chow Disc Cup bajnokságot. A rendezvény ingyenesen látogatható.

 

Szurkoljunk együtt a repülő kutyáknak!

Kövesd az eseményeket a Facebookon is!

Fotókat itt találsz >>>


A DiscDogathon öt versenyszámába beletartozik a már jól ismert távolsági és freestyle (szabadstílus) is, emellett körpályán, párban szintén frizbiznek a sportolók. A time-trial számban két pontos dobást kell teljesíteni a legrövidebb idő alatt, míg a spot-landingben meghatározott zónákban kell elkapnia a kutyusnak a korongot. A júniusi hétvégén külön Európa-bajnoki címmel díjazzák Xtreme Distance számban azt a kutyát, amelyik a legmesszebbre elhajított frizbit a levegőben kapja el.

 

Idén sem pihennek a repülő kutyák
 
 
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top