Család

141 a 2 éves kisfiú IQ-ja

Máris felvették a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő szervezetbe.

A brit Adam Kirby mindössze 9 hónapos volt, amikor megtanult olvasni. 1 éves korára már a világ országait is be tudta azonosítani az alakjuk alapján és a helyükre is tudta tenni egy felnőtteknek készült kirakós játékban. 23 hónaposan magától lett szobatiszta, miután elolvasott egy könyvet a témáról.

Adam Kirby
Adam Kirby

Szoftvermérnök édesapja, Dean és pénzügyi területen dolgozó édesanyja, Kerry-Anne IQ-tesztre vitték Adamet, ahol kiderült, hogy 141 az intelligenciahányadosa. A kisfiú ennek eredményeképp 2 éves és 5 hónapos korában felvételt nyert a világ legmagasabb intelligenciahányadossal rendelkező embereit tömörítő Mensa szervezetbe. Ezzel jelenleg ő a szervezet legifjabb tagja, és a valaha felvett legfiatalabb gyerek, Elise Tan-Roberts mögött is csupán egy hónappal maradt le.

A szülei a sajtóban úgy nyilatkoztak: Tisztában vannak vele, hogy nehéz dolguk lesz, különösképp a fiúcska iskoláztatásával, de azt szeretnék, ha gyermekük úgy nőne fel, hogy azzá váljon, ami lenni akar, nem akarnak nyomást gyakorolni rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top