Család

A nyár képe

Vajon hány millió családi fotó készül idén Magyarországon a nyári szünidő alatt? Ezt szinte megbecsülni sem tudjuk, hiszen amióta a digitális fényképezőgépek mellett a legtöbb telefonnal és tablettel is elfogadható minőségű képeket lehet készíteni, gyakorlatilag minden pillanatot megörökíthetünk.

A Paksi Atomerőmű új pályázatának hatására idén nyáron bizonyára a szokásosnál is többen kattintgatnak majd, hisz egy jól eltalált kép beküldésével családi nyaralással vagy egy sor más értékes nyereménnyel lehetünk gazdagabbak. A téma: „Tele vagyunk energiával”. Olyan szituációt kell lefotózni, amikor a család igazán elemében van. Hogy ez egy reggeli párnacsata, játék, egy kirándulás vagy gyorsasági verseny a csúszdaparkban, az csak a családtól függ. Téma mindenkinél akad. Ha megvan a kép, már csak a történetét kell röviden (legfeljebb 10 mondatban) hozzátenni, aztán beküldeni. Egy család akár 3 fotóval is pályázhat.

A fődíj egy egyhetes családi pihenés Balatonfüreden, de emellett 27 egyéb értékes díj is gazdára vár. A nyeremények mellett képünk híres is lehet, hiszen az első 500 pályázó alkotásából egy exkluzív album készül, amelyet a pályázat minden résztvevője megkap, a legszerencsésebbek fotói pedig akár óriásplakátra is kerülhetnek.

A legüdítőbb ebben a kezdeményezésben az, hogy ez a pályázat nem profi fotósoknak, hanem családanyáknak szól. Nem az számít, hogy tökéletes fények és expozíció legyen, csupán az, hogy mennyire találták el a pillanatot, mennyire érezhető a képen a család energiája.
Érdemes tehát előkapni a gépeket és telefonokat, átnézni az eddig készült képeket vagy akár újakat készíteni a nyár során. Ha már megvan az energikus pillanat, nincs más teendő, mint az elkészült fotót augusztus 30-ig a www.paksiatomeromu.hu címen található jelentkezési lap kitöltésével együtt beküldeni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top