Család

5 úti cél, amit a gyerekeknek találtak ki

Tanyakalandpark, vízi játszótér, fókashow - csak néhány, amit imádnak a gyerekek. Olyan kipróbált magyar helyeket válogattunk össze, ahol tényleg van mit csinálni reggeltől estig. Sőt!

5 úticél, ami a gyerekeknek van kitalálvaKatica-tanya

Kaposvártól nem messze egy kis zsáktelepülés dombjaira épült a Katica-tanya, ami tanya is, kalandpark is. Hatalmas területen legelésznek az állatok, és nemcsak tehenet fejni, kis kecskét simogatni és kenyeret dagasztani lehet, hanem például átkelni a nagy tavon az ingóhídon, pedálos gokarttal versenyezni. Van egy beltéri csúszdapark, ahol olyan meredek a csúszda, hogy elég bátornak kell lenni ahhoz az elrugaszkodáshoz. Az egyik pillanatban még az állatsimogatóban simogatják a gyerekek a kecskéket és bárányokat, a következő pillanatban akár középkori lovagként harcolhatnak a palánkvárban. Mert az is van, ráadásul egy hatalmas kőhajítógép is, amivel időként köveket hajigálnak a képzeletbeli ellenségre – szigorúan felnőtt irányításával.

5 úticél, ami a gyerekeknek van kitalálvaSóstó Állatkert

A nyíregyházi állatkertről biztosan hallottatok már, egy kicsit olyan, mintha külföldön lenne az ember. Egy nap alatt akkor lehet bejárni, ha tartjuk a tempót – túracipővel készüljetek, mert mind az öt kontinenst be lehet barangolni a gyerekekkel. A pingvinek ugyanolyan bolondosak, mint a Madagaszkár című mesében, a fókák pedig nemcsak táncolnak, hanem puszit is adnak – egymásnak. Aki szeretné, kígyót tekernek a nyakába, de egyszerűbb és szerintünk aranyosabb megoldás, ha inkább a szép, piros arapapagájt kérjük a karunkra. Aki elfáradt, mehet egy kört egy pici tevén, és aztán jöhet a dzsungelház, ahol tényleg alig látszunk a függőhidakon, olyan buja a növényzet.

5 úticél, ami a gyerekeknek van kitalálvaDiási játékstrand

Az igazán pici gyerekeket is el lehet vinni a Balaton partjára, a gyenesdiási strandon külön „szórakoztató-központot” építettek egész napos programokkal. A gyönyörű Balatontól pár lépésre pancsolómedencében hűsölhetnek a legkisebbek. Az óriás csúszdán pedig annyiszor csúsznak le a gyerekek, ahányszor csak akarnak – belépő a strandra van, de utána már nem kell külön-külön fizetni. A kicsit nagyobbak napközben minidiszkóban koccinthatnak egymás egészségére, és az animátorok mindenféle versenyeket szerveznek. Szóval itt is el lehet fáradni a nap végére.

5 úticél, ami a gyerekeknek van kitalálvaVízipók Csodapók

A Balatontól nem messze, Zalakaroson, Vízipók Csodapók házában veszhetnek el a gyerekek. Persze nem szó szerint. Messziről olyan az egész, mintha rajzolták volna. Az anyukákat figyelmeztetjük előre, hogy a frizuráknak semmi esélyük túlélni a vízi csatákat. Ugyanis hatalmas vízágyúk vannak a Csodapók házának mindkét emeletén. Aki lent van, felfelé, aki fent van, lefelé lő, és nem mindenki törekszik pontos célzásra. És előfordul az is, hogy a gyerekek nem férnek oda a szintén lövöldöző apukáktól. Vízipók szomszédjában pedig a totyogókat szórakoztatják az animátorok: a minikalandparkban segítenek például a hernyócska gyomrába mászni.

5 úticél, ami a gyerekeknek van kitalálvaTisza-tavi Ökocentrum

Poroszlóra már egy kicsit nagyobb gyerekekkel érdemes menni, és tényleg olyan dolgok vannak ott, ami az egész családnak érdekes lehet. Akár egy családi csapatépítőnek is fel lehet fogni. Először is ott az Ökocentrum, ahol a Tisza-tó összes élőlényét meg lehet figyelni, az óriási akváriumokban a Dunából már rég eltűnt vizák úszkálnak, olyan igazán nagyok! Aztán a nagy kedvenc a vidraetetés, a gondozójuk a válláról eteti az egyébként nagyon éles fogú vidrákat, akik még így is barátságosabbak, mint a közeli akváriumban a piranhák. Az Ökocentrum mellett pedig ott a kalandos Tisza-tó, amelynek száraz lábbal lehet sétálni a tetején – egy vízi sétány vezet ugyanis a tó belseje felé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top