Család

Pénzügyekről játékosan, kicsiknek és nagyoknak

Emlékeztek, amikor a régi takarékbélyegek idején minden félretett pénzünkből vásároltuk az 1, 2, 5, 10, vagy akár 20 Ft-os bélyegeket a későbbi bicikli reményében? A tanév végén alig vártuk, hogy leadhassuk a gyűjtőalbumot, és megszerezzük a gondosan összekuporgatott pénzt, és így már kisiskolás korban megismerkedhettünk a takarékoskodás fogalmával.

Pénzügyekről játékosan, kicsiknek és nagyoknakSzeptemberben egy nagyon hasonló program jelent meg a TakarékPont hálózatnál. A különbség, hogy a korábbi bélyeget matrica, a betétkönyvet pedig album és számla helyettesíti. A megtakarítást, amit mi takarékbélyegre kaptunk a szüleinktől, most mi fizethetjük be gyerekünk Csemete számlájára, ami mellé matricacsomagot kap, amelyet albumba ragaszthat.

A szorgos takarékoskodást különleges extra matricákkal jutalmazza a TakarékPont. A legifjabbak további ajándékokkal gazdagodhatnak, ha összegyűjtik a 160 darab matricát, és a komplett albumot bemutatják a számlavezető hitelintézetnél.

Ha már úgy is hetente kérlel minket, hogy vegyünk neki rajzfilmes, focis, kosárlabdás képeket, kártyákat, miért ne gyűjtenénk olyat, amellyel pénzt tehetünk félre csemeténk számára? Mindeközben játékos formában új ismereteket is szerezhet, mivel a TakarékMatrica Programban a Fővárosi Állat- és Növénykert állatait tartalmazó matricákhoz jut hozzá a befizetések után, az erre fordított összeg pedig a számláján gyűlik és kamatozik tovább. A pénzügyi gondolkodás fejlesztésére is igaz, hogy nem lehet elég korán kezdeni.

A gyerekek lépten-nyomon találkoznak a „bankolás” fogalmával, így több alkalmunk nyílhat erről beszélgetni velük – például a Mini City játékos TakarékPont fiókjába látogatva. Akár az ügyfél, akár az ügyintéző szerepébe bújnak a játszóházban, a képzett animátorok segítségével sok újdonságot tanulnak meg a pénzügyi világról.  

A TakarékPont szeretne a TakarékMatrica Programmal is hozzájárulni, hogy hazánkban nagyobb hangsúlyt kapjon a fiatalok gazdasági és pénzügyi alapismereteinek fejlesztése.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top