Család

A vízben eltűnnek a különbségek

A víz nemcsak a mozgáskoordinációban segít, képes az emberek közötti határokat is elmosni.

Az európai átlaghoz képest nálunk sajnos nagyobb számban jönnek a világra koraszülöttek. A Gézengúz Alapítvány őket és a születési károsult csecsemőket igyekszik teljes körűen ellátni. Szakemberei huszonhárom év tapasztalata alapján fejlesztették ki egymásra épülő terápiás módszereiket, nevük az évek során összefonódott a vízi programokkal. Ezúttal a Cseppek Háza Gyermek-rehabilitációs Központban tartottak bemutatót az alapítvány munkájáról. A vízben eltűntek a különbségek, felszabadult, energikus tekinteteket láthattunk, lelkileg és fizikálisan is óriási hatással volt a résztvevőkre a foglalkozás.

Az alapítványnál szeretettel várják a kezelt gyermekekhez egészséges társaikat, testvéreiket is, a csoportos foglalkozások oldják a határokat az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek között. „Van olyan kislány, aki rendszeresen jár hozzánk, mert maradandó mozgásszervi sérüléssel született, többször operálták már. A testvére gyakran elkíséri az alkalmakra, és ő büszkén mutatja meg, hogy miket tanult. Ez nekik hatalmas élmény és eredmény” – meséli lelkesen Judit, az eseményen kipróbált mozgás- és koordinációfejlesztő kreatív eszköz feltalálója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top