Család

Házasságra buzdít Ferenc pápa

Az egyházfő szerint nem baj, ha olykor repülnek odahaza a tányérok. A Szent Péter téren rendezett Családok Világnapján bátorította a házasságtól félő fiatalokat.

A világ majdnem nyolcvan országából érkeztek családok, hogy találkozzanak Ferenc pápával a Szent Péter téren. Olasz és külföldi popzenészek is felléptek a Hit Éve alkalmából a családoknak szentelt ünnepnapon, amelyen százezren vettek részt.

Ferenc pápa a szülőkhöz, gyerekekhez és nagyszülőkhöz intézve szavait hosszan beszélt a család tagjaira váró feladatokról; hangsúlyozta, hogy a házasság – amelynek a 3. éve a legboldogabb egy friss felmérés szerint – nem pusztán „szép ceremónia”. Tanácsként azt javasolta, hogy ha napközben tányérok repülnek is, a házaspárok mindig béküljenek ki, mielőtt a nap véget érne.

„A család a történelem motorja (…) a házasság nem lehet ideiglenes, egy életre szól, és az életért” – fogalmazott a pápa, bátorságra buzdítva a házasságtól félő fiatalokat. Persze, hogy nem könnyű, az élet is nehéz, de ami a legnehezebben elviselhető, az a szeretet hiánya – hangsúlyozta az egyházfő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top