Család

Ezt csináld a gyerekkel a szünidőben!

Sok szülőnek okoz gondot, hogy mivel foglalja le a gyereket az őszi szünet ideje alatt. Néhány tippel segítünk! A nyomozós kiállítást teszteltük is múlt hétvégén gyerekkel, és találtunk olyan tábort a Bükkben, ahol akár egy-egy napra is befogadják a suli nélkül maradt lurkókat.

Ezt csináld a gyerekkel a szünidőben!Nyomozás – kiállítás és detektívjáték

Általános iskolás gyerekünk odalesz érte, főleg, ha szereti a nyomozós filmeket. A Mezőgazdasági Múzeum állandó kiállításába építették be az ultramodern, nyomozós játékokat. Indián nyomkövetés, ujjlenyomat, filmfelvétel-elemzés – aki pedig megtalálja a lótolvajt, az a végén ajándékot kap.

Hol? Budapest
Mikor? november 3-áig
Mennyi? gyerekjegy 1250 forint

Ezt csináld a gyerekkel a szünidőben!Manóbirodalom Készségfejlesztő Játszóház

A kisiskolások élvezhetik igazán a Manóbirodalom programjait a héten. Klasszikus örömök az arcfestéstől a csillámtetkóig. De lehet fabrikálni gipszből hűtőmágnest, vasalós gyöngyképet, nyakláncot. Szerdán pedig lidérces jelmezben lehet virítani a szuper Halloween partin, ahol “békanyál” frissítőt ihattok “véresszemgolyó” tortával. Nyami!

Hol? Budapest
Mikor? október 28-30.
Mennyi? 490 forint/fél óra

Ezt csináld a gyerekkel a szünidőben!Tűztábor

A Néprajzi Múzeum napközis táborában a tábor neve ellenére nem gyújtanak tüzet a gyerekek, hanem a tűz tematikáját járják körül a családi tűzhelytől a háztűznézőig. Már az is izgalmas, hogy suli helyett a Néprajzi Múzeum csodás épületében barangolhatnak az iskolások, és színész-drámatanárokkal fedezhetik fel a tűz ősi világát.

Hol? Budapest
Mikor? október 28-31.
Mennyi? 10 ezer forint

Ezt csináld a gyerekkel a szünidőben!Katica Tanya

A Kaposvárhoz közeli Patcán, a Katica Tanyán az egész őszi szünetben pörög az élet. A merészebbeknek tehénfejés, tüzesgolyó-hajítás, sétakocsikázás hordóutánfutóval a program. Lehet kézműveskedni is: nemezelni, őszi díszt készíteni. Gyönyörű helyszínen, valószínűleg napsütésben a felnőttek sem fognak unatkozni.

Hol? Patca
Mikor? október 28-november 3.
Mennyi? 1000-1600 forint

Ezt csináld a gyerekkel a szünidőben!ZOO őszi napok

Hát, felnőttként is szívesen töltenénk egy hetet a Bükkben, főleg a Miskolci Állatkertben. Az őszi szünet ideje alatt tábort szerveznek a gyerekeknek, és nemcsak három napra, hanem akár egy-egy napra is befogadja a tábor az iskola nélkül maradt gyerekeket, akik az őszi állatvilágot fedezhetik fel szakemberek segítségével.

Hol? Miskolc
Mikor? október 28-29.
Mennyi? 2500 forint egy napra

A Caféblog egyik bloggere a Vácrátóti Arborétumban járt a gyerekeivel, ahol gyönyörű őszi fotókat készítettek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top