Család

Rendkívüli családok – a tehetségek, és akik mögöttük állnak

Az olimpiai és világbajnokok sportolókat, valamint a sikeres művészeket szinte mindenki ismeri, a szponzorok és támogatók keresik a kegyeiket. Azonban ahhoz, hogy erre a szintre eljuthasson valaki, a tehetség mellett elkötelezettségre van szükség, és rendkívüli, akár anyagi áldozatokat kell hozni. A MOL "Tehetségnapló" kezdeményezése most azokra a családokra szeretné felhívni a közvélemény figyelmét, amelyek mindezt vállalják gyerekükért.

A MOL Tehetségtámogató Program 2006 óta támogatja a fiatal tehetségeket. Így pontosan látják, hogy nem egy és nem két család van ma Magyarországon, amelyek többet költenek gyermekük sportolására, zenei vagy éppen táncos karrierjére, mint ételre vagy bármi másra. A Tehetségnapló kampány keretében öt család arra vállalkozott, hogy két hónapon keresztül vezeti költéseit, hogy a szélesebb közvélemény is megismerhesse, hogyan osztják be kiadásaikat, hogy mindenre maradjon elegendő pénz. Ismerd meg őket!

Egy ígéretes vívó: Bányai Zsombor és családja

Zsombor 2008-ban kezdett el vívni, és tehetsége már igen korán megmutatkozott. Hamarosan leigazolta őt a Vasas SC, és egy év múlva már korosztályos válogatott lett. 2011-ben egyéni országos bajnok volt, majd megkezdte a nemzetközi versenyeket is. 2013-ban berobbant a nemzetközi mezőnybe: Európa-bajnok lett egyéniben és csapatban is, világbajnokságon pedig a junior csapat értékes tagjaként ezüstérmet szerzett. Orvos édesanyja egyedül neveli Zsombort és öccsét, aki szintén eredményesen párbajtőrözik. A két fiú ugyanott edz, de Zsombor öccse nem örökölheti meg bátyja felszerelését, hiszen az gyorsan elhasználódik a napi edzéseken. A tőrökről nem is beszélve, amelyek gyakran törnek, ezért cserére szorulnak.

Rendkívüli családok - a tehetségek, és akik mögöttük állnak


Aki a koncertpódiumra készül: Dolfin Balázs és családja

Balázs zenei tehetsége hamar megmutatkozott, hangszerét, a csellót maga választotta 4 éves korában. 2005-ben és 2008-ban megnyerte a Friss Antal Országos Gordonkaversenyt, és egyik nyertese lett a Budapesti Fesztiválzenekar által meghirdetett „Kakaóverseny”-nek is. Neves nemzetközi csellóversenyekről rendre I és II. díjakat hozott haza. 2010-ben 13 évesen felvételt nyert a Zeneakadémia előkészítő osztályába. Ilyen szinten már úgynevezett mesterhangszerrel lehet csak fejlődni, ami több százezer forintba kerül. Mivel Balázs három másik testvére is különleges zenei tehetséggel megáldott gyerek, ezért szüleiknek nemcsak az öröme, hanem a gondja is megsokszorozódik, amikor a kis kvartett zenei fejlődését kell megtervezniük.

Rendkívüli családok - a tehetségek, és akik mögöttük állnak

Kövesd a „Tehetségnapló” kampányban részt vevő családokat a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top