Család

Rendkívüli tehetségek, és akik mögöttük állnak – Ismerd meg őket! II.

Az olimpiai és világbajnokok sportolókat, valamint a sikeres művészeket szinte mindenki ismeri, a szponzorok és támogatók keresik a kegyeiket. Azonban ahhoz, hogy erre a szintre eljuthasson valaki, a tehetség mellett elkötelezettségre van szükség, és rendkívüli, akár anyagi áldozatokat kell hozni. A MOL "Tehetségnapló" kezdeményezése most azokra a családokra szeretné felhívni a közvélemény figyelmét, amelyek mindezt vállalják gyerekükért.

Aki a sport kedvéért Budapestre költözött: Gyurinovics Fanni és családja

Fanni mindig is imádta a vizet, négy és fél évesen tanult meg úszni, és 5 éves kora óta versenyez. Többszörös korosztályos magyar bajnok. Eddig összesen 415 érmet, köztük 323 aranyérmet nyert. 2013-ban saját gyermekkorosztályán kívül az idősebbek között is bajnok tudott lenni. A család Bajáról költözött Budapestre, hogy biztosítani tudja a versenysporthoz szükséges anyagi feltételeket és a kislány számára a megfelelő fejlődési lehetőséget. Baján Fanni édesanyja gyes után nem tudott elhelyezkedni, anyagi tartalékaik kimerültek. A család kisebb csodaként élte meg, hogy sikerült Budapesten munkahelyet találni és ezzel a család fenntartását és Fanni sportolását biztosítani.

Rendkívüli tehetségek, és akik mögöttük állnak - Ismerd meg őket! II.

Akinek az élete a tánc: Szőke Zsuzsanna és családja

Zsuzsanna 10 éves korában kezdett komolyan foglalkozni a versenytánccal, párjával, Hidi Balázzsal 2011 óta dolgoznak együtt. „A-osztályos” táncosok, válogatott kerettagok. 2013-ban a Latin Ifjúsági Magyar Bajnokságot és az U21 Latin Magyar Bajnokságot is megnyerték. Eredményeiket napi 3-4 óra edzéssel érik el, amelynek nemcsak a tánc, hanem a balett, az erőnléti edzés is a része. Zsuzsanna az élsport mellett egy erős gimnáziumban tanul, idén érettségizik. Édesapja nyugdíjas, édesanyja az egészségügyben dolgozik. A család szorosan együttműködik mindenben a táncos pár, Hidi Balázs családjával is, hiszen csak így tudják a nem kevés költséggel járó sport minden lépését együtt megtervezni.

Rendkívüli tehetségek, és akik mögöttük állnak - Ismerd meg őket! II.

Aki sporttörténelmet írt: Tóth Ivett és családja

Ivett 5 évesen kezdett el korcsolyázni, jelenleg korosztálya legeredményesebb magyar műkorcsolyázónője. 2008-ban, kilencéves korában szerezte meg első magyar bajnoki címét. 2009-ben szövetségi felmérésen sikeres triplaugrást mutatott be, ezzel a magyar műkorcsolyázás történetének legfiatalabb versenyzőjeként bekerült a felnőttek közé. Ivett Budapesten él szüleivel, akik mindketten pedagógusok, bátyja idén érettségizik.

Rendkívüli tehetségek, és akik mögöttük állnak - Ismerd meg őket! II.

Kövesd a „Tehetségnapló” kampányban részt vevő családokat a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top