Család

Szép sport – nagy áldozat

Mi jut eszetekbe egy műkorcsolyázóról? Elegancia, szépség, kecsesség, szép ruhák, csillogás. A felkészülésre fordított időre, energiára és pénzre azonban szinte biztos, hogy csak kevesen gondolnak. Tóth Ivett műkorcsolyázó családja most bepillantást enged ebbe a közvélemény számára kevésbé ismert világba.

 

a Tóth család októberi kiadásai

 

a Tóth család októberi kiadásai

Több a sportra, mint az ételre

A MOL Tehetségnapló kampány első, októberi eredményeiből világosan kiderül, hogy sok család többet költ gyermeke tehetségének gondozására, mint ételre vagy épp a háztartási kiadásokra. Ez a megállapítás különösen igaz Tóth Ivett utánpótlás korú műkorcsolyázóra és családjára.

Tóth Ivett
Tóth Ivett

Különleges tehetség, különleges étrend

Ivettnek korcsolyázóként fontos megőriznie egészségét, ami nemcsak egy megfázás elkerülését jelenti, hanem izmainak, csontjainak épségét is. Ezért különleges étrendre, vitaminokra, étrend-kiegészítőkre és sportmasszásra is szüksége van. Ezeket mind szüleinek kell fizetnie. Emellett rendszeresen napi két edzésen kell részt vennie, ami hetente összesen 15 órányi komoly fizikai megterhelést jelent. A reggeli edzésre autóval viszi őt édesapja hajnalban, mivel lakhelyüktől mintegy 12 kilométerre van a jégpálya.

Észtországba közös erőből

Ivett októberben egy Tallinban rendezett versenyre utazott, illetve sportruházatot, jégdíjat és az edzői díjat is kellett fizetnie a Tóth családnak. Így nem véletlen, hogy ezek a költések tették ki a család kiadásainak majdnem felét. Szerencsére a család már kap támogatást a sportági szövetségtől, valamint Ivett felkészülését segíti a MOL Tehetségtámogató Program is. A versenyen egyébként Ivett 13. helyen végzett, az elért pontszámmal túlszárnyalta eddigi legjobbját. Egy hasonló jó szerepléssel 2014 márciusában a junior világbajnokságon értékes helyezést érhet el.

Kövesd a „Tehetségnapló” kampányban részt vevő családokat a Facebookon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top