Család

Fiatal tehetségek, akiknek most kezdődik a versenyszezon

Akár havi több százezer forintba is kerülhet, ha gyerekünk tehetségesnek bizonyul a sport vagy a művészetek terén. Ez egy átlagos háztartás számára azt jelenti, hogy a tehetséggondozás, a rezsi és az étel mellett másra már nem tud költeni. A MOL Új Európa Alapítvány által indított Tehetségnapló kampányban most két fiatal sportoló novemberi költéseit nézzük meg.

Fiatal tehetségek, akiknek most kezdődik a versenyszezon

Akár egy átlagos magyar háztartás teljes bevételével megegyező összeget elkölthet egy hónap alatt az a család, aki tehetséges gyermeket nevel. A „Tehetségnapló” kampánnyal az Új Európa Alapítvány célja az, hogy felhívja a figyelmet: a sportban és művészetben tehetséges gyerek felnevelése óriási áldozattal és elköteleződéssel jár a családok részéről, és még csak nem is biztos, hogy a befektetés olimpiai aranyérmet fog eredményezni. Ennek ellenére az Új Európa Alapítványhoz beérkező pályázatokból látszik, ma is több száz magyar család vállalja, hogy életvitelét és kiadásait úgy alakítja, hogy segíteni tudja gyermeke tehetségének kibontakozását.

Zajlik a vívószezon

Bányai Zsombor párbajtőröző számára a november igen eseménydús volt. Egy hónap alatt három válogató versenyen és egy külföldi világkupán is elindult. Ennek megfelelően a család költségei is megugrottak, hiszen sokat kellett utazni. Azonban az eredmények miatt megérte az erőfeszítés. A még csak 17 éves Zsombor a magyar felnőtt ranglistán jelenleg már a 4. helyen áll!  

A téli sportok is beindultak

Fiatal tehetségek, akiknek most kezdődik a versenyszezonA korcsolyázók számára a tél számít a főszezonnak. Nincsen ez másképp a 15 éves Tóth Ivett esetében sem. Novemberben két új korcsolya megvásárlására is költenie kellett a szülőknek. Ki gondolná, hogy egy korcsolya 60 000 forintba is kerülhet? Ráadásul Ivett még egy szlovéniai versenyen is részt vett az elmúlt hónapban. Bár ő még csak néző lesz a januári budapesti felnőtt műkorcsolya-Európa-bajnokságon, azért izgatottan várja a versenyt.

Zsombor és Ivett kiemelkedő eredményekkel rendelkezik, de komoly szponzorokra majd csak felnőtt versenyzőként számíthatnak. Addig a családok általában csak saját magukra, esetleg a szövetségi támogatásra és olyan fiatalokat felkaroló kezdeményezésekre támaszkodhatnak, mint pl. a MOL Tehetségtámogató Program.

Kövesd a „Tehetségnapló” kampányban részt vevő családokat a Facebookon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top