Család

Ingyen buszozhatnak a kismamák Kaposváron

A somogyi város idén ismét biztosítani tudja a rászoruló kismamáknak az ingyenes, helyi tömegközlekedésre alkalmas Kismama bérletet.

Kaposváron 2003-ban vezették be ezt az utazási kedvezményt. Az évek során átlagosan 400 gyeden, gyesen lévő anyuka igényelte az ingyenes bérletet. 2012-ben azonban az önkormányzat a bérlet helyett utazási támogatást vezetett be, 2014. január 1-től viszont ismét ingyenesen jár a bérlet rászoruló szülőknek.

Idén 18 millió forintot különített el Kaposvár erre a célra. Szita Károly polgármester indoklása szerint ez a segítség köszönet is az anyukáknak, hiszen 2013-ban 94 kisgyermekkel több született Kaposváron, mint egy évvel korábban.

Az idei összvonalas bérlet havonta 6590 forintba kerül. „Az igénylők éves szinten így több mint 79 ezer forintot takaríthatnak meg, ezt az összeget költsék inkább a gyermekeikre” – jegyezte meg a polgármester.

Forrás: kapos.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top