Aktuális

Házasélet-tréning tinédzsereknek

Elképzelhető, hogy a jövőben a fiatalok szakkörökön fogják tanulni a jó családi élet titkait.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot írt ki „a családbarát közgondolkodás népszerűsítésére és a nemek közötti jobb együttműködés elősegítésének támogatására”.

A kormány honlapján megjelent felhívás szerint az Emmi támogatni kívánja a 12–26 éves korosztályba tartozó fiataloknak – külön-külön lányoknak és fiúknak – szóló képzési programokat, tréningeket, rendszeres foglalkozásokat, előadás-sorozatokat, amelyek tematikája „a lányok és fiúk felkészítése a társas kapcsolatokra, párválasztásra, házasságra, családi életre”.

Házasélet-tréning tinédzsereknek

Kiemelték az olyan közösségi rendezvényeket, amelyek célja „a házasság és a család értékének felmutatása, a nemzedékek közötti együttműködés ösztönzése, helyi szövetségek létrehozása a családokért”. A minisztérium 60 millió forintot szán a célra.

Néhányan valószínűleg ingyen is szívesen adnánk jó tanácsokat a tizen-huszonéveseknek: hogyan legyen jó a párkapcsolatuk, hogyan válasszanak társat, mire figyeljenek a házasságukban. Te mit vennél bele a tananyagba?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top