Aktuális

D. Tóth Kriszta az új UNICEF-nagykövet

Az elmúlt hónapokban sajnos sok szomorú hírt hallottunk, ami gyerekeket érintett. Nem lehet ezt megszokni, és nem is szabad. D. Tóth Kriszta ezentúl ezen a területen dolgozik: ő a frissen kinevezett UNICEF-nagykövet.

D. Tóth Kriszta az új UNICEF-nagykövetHalász Judit, Presser Gábor, Kovács Ági és a Nemzeti Filharmonikusok: mindannyian betöltötték már Magyarországon az UNICEF nagyköveti posztját. Külföldön is impozáns a lista: Pierce Brosnan, Claudia Schiffer, Felipe Massa, Emir Kusturica, Lucy Liu, Ewan McGregor… és még sok híresség vállalta fel, hogy egy-egy ország képviselőjeként kiemelten dolgozik a világ gyermekeinek jogaiért. Hozzájuk csatlakozott D. Tóth Kriszta, akit az UNICEF Magyar Bizottsága nevezett ki szerdán.

A jelölteknek bizonyítaniuk kell, hogy megfelelnek egyfajta szigorú kritériumrendszernek: “példamutatóak, aktívak, elvhűek”. Kriszta már egy ideje részt vállal a magyar UNICEF munkájában: önkéntesként dolgozott adományszervezésben, ötleteivel folyamatosan segít, és az ő gondozásában jelenhetett meg az első, gyermekjóléti-gyermekjogi szempontokat is figyelembe vevő mesekönyv.  

“Nemcsak megtiszteltetés, hanem óriási felelősség is számomra ez a kinevezés. Az UNICEF nagyköveteként az a dolgom, hogy hangja legyek azoknak a gyerekeknek, akiket a társadalom

nem hall meg, sőt talán észre sem vesz. A világ egyik leghitelesebb és leghatékonyabb humanitárius szervezete olyan, mint egy kétkarú óriás. Egyik karjával a távoli országokban élő, számunkra elképzelhetetlenül szerencsétlen sorsú gyerekeken segít, a másikkal pedig itthon tevékenykedik azért, hogy minden magyar gyereknek megadassék a teljes és boldog gyermekkor esélye. Azon leszek, hogy ezeket a karokat a magam eszközeivel még erősebbé tegyem.”

D. Tóth Kriszta az új UNICEF Nagykövet


Kriszta mint UNICEF-nagykövet 2014-ben folytatja a már megkezdett munkákat, ezen felül egy önálló magyar program, az Ébresztő-óra arca és aktív résztvevője lesz. A gyerekjogokkal kapcsolatos játékos iskolai foglalkozást az ország minden részében élő, mintegy kétezer iskoláshoz viszik el idén.

Olvasd el, mit mesél terveiről, gyermekvédelemről és saját lányáról interjúnkban a frissen kinevezett nagykövet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top