Család

A házasságba kényszerítést reklámozzák

Sokaknál kiverte a biztosítékot a tévés hirdetés. Nem ok nélkül.

Férjhez mentél már? – kérdezi a nagymama az épp a diplomaosztójáról hazaérkező unokájától egy kínai társkereső oldal reklámfilmjében. Férjhez mentél már? – kérdezi a következő jelenetekben újra és újra az egyre betegebb idős asszony az unokát, aki aggódó arckifejezéssel döbben rá: nincs ideje válogatósnak lenni. Majd az utolsó jelenetben a nagyi kórházi ágyánál menyasszonyi ruhában, a párja kíséretében jelenik meg, és az ismétlődő kérdésre mosolyogva válaszolja: Férjhez mentem.

A reklámfilm hatalmas felháborodást váltott ki az interneten, mivel sokan úgy vélik, hogy gyakorlatilag a házasságba kényszerítést népszerűsíti. “Azt gondolják, hogy a nő egyetlen célja az életben az lehet, hogy férjhez menjen? Ha kényszerből keres magának férjet azért, hogy megfeleljen a családja elvárásainak, vajon tisztességes a másik féllel szemben?” – tette fel a kérdést egy hozzászóló ez egyik kínai közösségi oldalon. “Ez a reklám diszkriminálja a nőket. Mindenkinek szíve joga szabadon eldönteni, hogy megházasodik-e vagy sem. Ennyi évvel a felszabadulás után feudális stílusú házasságokba kényszerítenek? Vagy esetleg elkezdjük bírságolni és büntetni azokat az embereket, akik nem hajlandóak megházasodni?” – így egy másik vélemény.

Nézzétek meg a reklámfilmet, és írjátok meg hozzászólásban, mit gondoltok róla!

Forrás: Rocketnews24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top