Család

Milyen az ideális családi autó?

Az autóvásárlást mindig jól át kell gondolni. Hát még, ha egy nagyobbfajta családról van szó. Bloggerünk számba vette, milyen is a megfelelő családi autó

Lássuk, hogy is van ez, adott két felnőtt és csatolt alkatrészként 4 kiskorú (11, 9, 4, 2 éves) gyermek, tehát az autóban egy-egy alkalommal eleve hatan vagyunk, és ha még utazásra is adjuk a fejünk, akkor a helyzet csak bonyolódik! 

Korábban is, amikor még kevesebb gyermekkel rendelkeztünk, fejtörést okozott hogy egy-egy nyaralás alkalmával mit és mennyit vigyünk magunkkal. Pl. ruhaféléből, kicsi gyerekek mellett ez nagyon bonyolult számítást igényel, figyelembe kell venni az időjárást, összegezni kell az étkezések számát, a vécézések számát (pelenkásoknál kell számolni a kiszivárgó tartalommal, szobatisztaság útján lévőknél a pisilni kell, pisilni kell, áááá bepisiltem  helyzetekkel), majd meg kell szorozni a napok számával, hozzáadni minimum 4 garnitúrát a nem várt elesések, játék a homokban, fagyiztunk, gyümilevet ittunk, és egyéb előre nem tervezhető, de tiszta ruhát igénylő esetekre.

Na, ha már mindent számba vettünk, és be is pakoltuk, akkor rájövünk, hogy a mi ruháinknak már nincs se táska, sem hely, nekünk jó lesz, az ami rajtunk van meg egy fürdőruci!  Mert ez a táskámban is elfér. De ami az aprónépet illeti, nekik kell még az autóba kismotor, kis kád, bili, kis bicikli, alvós állat, társasjáték, mesekönyv, pelenka, pelenkázó, törlőkendő… Az útra annyi kaja, hogy egy hadsereg jól lakna egyébként, de hát utazás alatt jólesik folyamatosan enni! Mindemellett úgyis venni kell, mert már félúton elfogyott minden, és mi még nem is ettünk! 

A fentiek jól modellezik, hogy az elsődleges szempont nálunk, hogy egy családi autó nagy legyen, vagy inkább óriási, de azért még B kategóriával vezethető.  A méretéből fakadóan nagyon nem mindegy, hogy ezt a nagy kasznit milyen motor viszi. Én mint sokat vezető női vezető imádom a nagy és erős motort egy autóban! Utálom, ha az autópályán vánszorogni kell, vagy ha nem merek egy lomha autó miatt belekezdeni egy előzésbe… brrr, és fontos azért is mert én állandóan késésben vagyok, ergo mindig sietek, meg hát Anya szeret sportosan vezetni.

Ami még fontos, hogy ne csak nagy legyen, de kényelmes is, egyszerűen nem értem azokat az autógyártókat, akik a hátsó üléssorokban ilyen keskeny, kemény padokon vagy székszerű valamiken akarják a hátul utazókat kínozni. Ebből a szempontból etalon nekem a mi MPV-nk vagy a francia nagyok pl. Peugeot 807, vagy a Citroen C 8 franciás kényelme. Ezúton üzenem a gyártóknak, hogy a gyerekek egyébként sem kedvelik a hosszú utazást egy zárt kaszniban, főként nem, ha még feszengeni is kell benne!….

Mi fontos még a méreten kívül és mi az, ami elhanyagolható? A teljes cikket az Ötletvár blogon találod.

Milyen az ideális családi autó?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top