Család

Elengedés a gyakorlatban

Hogyan kell elengedni valamit vagy valakit, ha nem szolgálja lelki és testi egészségünket? Honnan tudjuk, egyáltalán, hogyan kell egy rossz szokást vagy kapcsolatot elengedni? Bloggerünk mutat egy jó módszert.

Persze, ha egy kapcsolat nem szolgál bennünket, akkor egész egyszerűen elvágjuk a szálakat, melyek egy másik emberhez kötöttek. Vagy ha le akarunk szokni a dohányzásról, akkor letesszük a cigarettát, és megszűnik a rossz szokást előidéző tett. De mi van akkor, ha egy családtagunkkal vannak problémáink például, akitől értelemszerűen nem tudunk csak úgy egyszer és mindenkorra megválni? És mi van akkor, hogyha önmagunk ócsárolását nem vagyunk képesek abbahagyni? Magunktól aztán tényleg nem tudunk megválni! Hogyan kezeljük ezeket a helyzeteket és embereket mindennapi életünkbe? Homokba dugjuk fejünket? Ádáz haraggal viseltetünk? Esetleg úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna? Bizonyára mindenkinek megvan ezekre a bevált módszere. Most én egy másik, új receptet kínálok mellé. Kívánok hozzá sok sikert!

Elengedés a gyakorlatban

 

Elengedni nem egyszerű sohasem. Sem a múltat, sem a jelenünkbe lévő aktív résztvevőket, sem önmagunk rossz szokásait. Ám ha komolyan szeretnénk önmagunkon dolgozni és életünkön javítani, elengedhetetlen. Itt a módszer, amivel elkezdhetjük:

Írj egy listát arról, hogy milyen negatív üzeneteket kaptál otthonról a családodban, az iskolában diáktársaidtól, tanáraidtól és barátaidtól. Szánj rá fél órát, és igyekezz mindent minél pontosabban felidézni. Miután elkészültél a listával, olvasd figyelmesen végig. Hány olyan negatív állítást találtál, ami a mai napig fejedben él, és szajkózod folyamatosan önmagadnak? Minimum tízet-húszat? Ugye milyen érdekes? Mások rossz hozzáállása személyiségedhez, beépült önmagadról alkotott véleményedbe. Most írj egy másik listát ezek alapján, hogy miket szeretnél elengedni. Miután átlátod, mit szeretnél pontosan, időszerűvé válik, hogy elkezdd a velük való munkát! Láss hozzá!

De mit is csinálj pontosan? A teljes cikket a Mystique blogon találod

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top