Család

Miért fogadj örökbe a tenyésztett kutyák helyett?

Mi szól amellett, hogy a kutyaotthonból válassz házi kedvencet ahelyett, hogy pénzért vennéd? Demény, a kötsög megmondja.
  • Mert ne támogass pénzzel olyat, aki a kutyát tárgynak tekinti, felelőtlenül szaporítja és oltatlan, beteg kölyköket árul az interneten. Egy deményista ilyet nem csinál!
  • Mert egy menhelyi kutya is képes mindenre, amire egy pedigrés. Kukázni, kaját lopni, szófogadatlannak lenni, elkóborolni, kikészíteni idegileg és főleg: szeretni téged feltétel nélkül.
  • Mert egy menhelyi kutya mindig hálásabb… nézd meg Maxot meg engem. Ég és föld.
  • Mert örökbefogadott kutyáknál van orvosi kivizsgálás. Nem otthon fog kiderülni, hogy amúgy hiányzik az egyik lába, vagy három szeme van. Persze, ezt is állatvédője válogatja, de azért egy valamire való hely tájékoztat az esetleges betegségekről.
  • Mert arról a kutyáról, akit menhelyről viszel haza, már lehetnek alapismereteid, nem zsákbamacska. Pölö lehet előre tudni, hogy megeszi-e a pasidat, amint belép a lakásba. Egy menhelyen olyan kutyát ajánlanak neked, akivel összeilletek.
  • Mert szeretetet venni gáz. Örökbe fogadni meg menő. Alap.

    És a legnyomósabb érvem ez: fogadj örökbe egy kutyát, MERT így vár rád:

Miért fogadj örökbe a tenyésztett kutyák helyett?

Nézd meg Demény blogján, milyen kutyusok várnak még szerető gazdára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top