Család

Gyászol Obama

Elhunyt az amerikai elnök kenyai nagynénje, aki sokáig illegálisan tartózkodott Amerikában.
Forrás: cleveland.com
Forrás: cleveland.com

Elhunyt kedden Barack Obama amerikai elnök – akinek neje és lányai nemrég Kínában jártak – kenyai nagynénje, aki hosszú időn át nem kapott menekültstátust az Egyesült Államokban, de illegálisan mégis évekig ott tartózkodott. Zeituni Onyango 61 évesen halt megy egy bostoni rehabilitációs intézetben, ahol év eleje óta rákbetegség és légzési problémák miatt kezelték.

Onyango, aki Obama kenyai édesapjának féltestvére volt, 2000-ben érkezett az Egyesült Államokba hazájából, de menekültstátus iránti kérelmét 2004-ben elutasították, őt pedig kiutasították az országból. Ezt követően illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban – ez volt a státusa Obama elnökké választásának idején, 2008-ban is. Csak 2010-ben adták meg számára a menedékjogot, arra hivatkozva, hogy Kenyában, ahol amerikai célpontok ellen számos terrorcselekményt követtek el, az elnökhöz fűződő rokonsága miatt élete veszélyben lenne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top