Család

Csibeinvázió: a magyar lemezjátékokat ünneplik országszerte

Emlékeztek még a csipegető csibére? Az illető ma már inkább tyúk, hiszen ötvenöt éves lett idén. De mivel lemezből készült, még mindig jól tartja magát!

Törpeautó, Roli-Zoli, közlekedési játék, holdrakéta… és főként a csipegető csibe: van köztetek, aki még emlékszik rájuk?

Sokak számára kultikusak azok a lemezjátékok, amiket az egykori Magyar Lemezárugyár állított elő. A 60-as, 70-es, 80-as évek becses darabjaival kapcsolatos élményeiket internetes közösségi oldalakon, fórumokon, blogokon írják meg egymásnak a nosztalgiázni vágyók.
A klasszikus játékok nem csak azok körében népszerűek újra, akiknek volt ilyenjük; a fiatalabb generáció tagjai is kíváncsiak arra, mivel játszottak szüleik, nagyszüleik.

Megnézem
Összes kép (1)

A retro-darabokat a Törökbálinti Falumúzeum “Játékszerek Anno…” Gyűjtemény kiállításán teljes valójukban meg lehet nézni, az utángyártott másolatokat pedig akár meg is vehetjük.

Most ezen darabok tiszteletére rendezik meg a Csibeinváziót a Csipegető Csibe ötvenötödik születésnapja alkalmából. Céljuk, hogy az egykor méltán népszerű magyar lemezjátékok újból bekerüljenek a köztudatba.

Tizenegy nagyvárosunkban már kedden megkezdődött az akció: a szervezők tíz-tíz csibés kártyát rejtettek el a város különböző pontjain. Aki megtalálja, csibére válthatja a kincset.

A budapestiek is készüljenek: ők szombaton, az Eiffel téren keresgélhetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top