Család

Életveszélyes óvodát zártak be

Életveszélyessé vált a péceli Gesztenyés óvoda épülete, ezért az intézményt azonnal bezárták.

A tavaszi szünet után a gyerekek már egy másik épületben kapnak helyet.
Szöllősi Ferenc polgármester elmondta: egy szülő hívta fel a figyelmet arra, hogy megroggyant a tetőszerkezet. A jegyző statikai vizsgálat rendelt el, és a szakember szerdán közölt megállapításai alapján a polgármester az intézmény azonnali bezárása mellett döntött.

A Gesztenyés óvodába 85 gyerek jár, az elhelyezésükről gondoskodni kell: a szünet után az óvodások az Isaszegi út 3. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületbe költöznek – ismertette.
Az egykori iskolaépületben öt tanterem van, a létesítményt két hét alatt alakítják át teljesen úgy, hogy megteremtsék a szükséges feltételeket és a megfelelő környezetet addig, amíg nem épülhet új óvoda.

Szöllősi Ferenc kitért arra is, hogy az önkormányzat által működtetett több mint ötvenéves Gesztenyés óvoda épülete rendkívül rossz állapotban van, “arra már egyetlen fillért sem szabad költeni”.Már tárgyalt Szűcs Lajossal, a Pest Megyei Közgyűlés elnökével és Tállai András önkormányzati államtitkárral, mert “a kritikus helyzet mielőbbi megnyugtató megoldást kíván”, ez a véleménye szerint egy új óvoda lehet.

Tavaly májusban az épp pihenő gyerekekre omlott a külső vakolat egy miskolci bölcsődében. Hat gyermeket szállítottak kórházba, az orvosi szakvélemény szerint öten könnyű, míg egy gyermek súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: eltörött a combcsontja.

“Ezekben az épületekben ma már rendszeresek a beázások, a csőtörések, a vakolatomlások, gondot okoz a korszerűtlen fűtés, a rossz szigetelés, a hó vagy a falevelek ki-be szállnak a nyílászárók mellett… Még ha ezek nem is okoztak eddig ilyen tragédiákat. Komolyan kell venni, hogy az intézmények döntő többsége elavult, lerobbant és ráadásul túlzsúfolt” – mondta akkor Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók szakszervezetének elnöke.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top