Család

Mit adhatnék neked? – anyák napi meglepetések 

Az anyák napja legszebb ajándéka egy szál virág, de azért elgondolkodhatunk ennél nagyobb meglepetésen is. Végül is édesanyánk elég sok időt és energiát áldozott ránk, miért ne adhatnánk vissza ebből valamennyit legalább ezen a nevezetes napon, május első vasárnapján?

Nehéz szavakba önteni és kimutatni a szeretetet és hálát olyan nagy dolgokért, mint amiket anyáink tettek értünk megszületésünk óta. Talán ha mi magunk is hozunk egy kis áldozatot érte, ha szánunk rá időt és figyelmet, ha a kedvében járunk, azzal lehet egy keveset törleszteni mindezért. Természetesen nemcsak egy kiemelt napon kell ezt megtenni, de az anyák napja kiváló alkalom, hogy teljes egészében erre szenteljük energiáinkat.

 

Az egy szál virág mellett sok mindent adhatsz. Például gondolj arra a sok törődésre, fáradságra, amit édesanyádtól kaptál, és máris beugrik, mit adhatnál cserébe. Például egy pihentető, frissítő wellnesshétvégét. Lehet ez egy mindenféle kényeztetéssel elhalmozott “beutaló” egy egészségcentrumba vagy csendes vidéki panzióba, ahol masszázzsal, pezsgőfürdővel, szaunával gondoskodnak anyukád jó közérzetéről (minibár a hűtőszekrényben), de egy puritánabb kirándulás családi grillezéssel egybekötve is igazán üdítő program lehet.

Mit adhatnék neked? - anyák napi meglepetések 
 

Adj egy szabadnapot

A másik dolog, amit megtehetsz édesanyádnak, hogy abból a sok munkából, ami rá hárul, átvállalsz valamennyit. Például a háztartás feladatait. Legyen május első napja szabadság számára, amikor megcsinálod helyette a takarítást, a mosást, amikor te főzöl az ő kedvére való ételt, meglocsolod a szobanövényeit, a könyveket leporolod, enni adsz a macskának, kivasalod a tiszta ruhákat és így tovább. Anyukád elvégezte ezt nap mint nap, most te is megteheted neki.

Kulturált kikapcsolódás

Ajándékozhatsz kulturális kikapcsolódást, kellemes társasági eseményt is. Koncertjegyet vehetsz például neki kedvenc előadója estjére. De például szervezhetsz egy kellemes városi kirándulást – állatkert- és múzeumlátogatással, beülhettek a planetáriumba – lehet, hogy évek óta vágyott már erre, vagy csupán elmentek egy kiadós shoppingolásra és plázáztok egy jót. Egy fagyi, egy jó kávé, a városi forgatag bámulása egy kellemes étterem teraszáról nagy élmény lehet annak, aki kedveli az ilyen kikapcsolódást.

Titkos álmok

Mit adhatnék neked? - anyák napi meglepetések 
 
Mivel az anyaság számos lemondással is jár, lehet, hogy vannak titkos, régóta dédelgetett álmai anyukádnak, amit eddig még nem sikerült megvalósítania és te segíthetsz neki ebben: ilyen például egy sétarepülés, egy barlangtúra, egy gyors kiruccanás Velencébe és séta a Szent Márk téren. De lehet, hogy mindig szeretett volna például lovagolni, vagy vitorlázni egyet a Balatonon, esetleg pincetúrát tenni a szekszárdi borvidéken. Puhatold ki, vajon van-e ilyen álma, és valósítsd meg!
 

Hozd össze a családot

A legnagyobb dolog, aminek minden anya örül, ha gyermekei újra mind egy kupacban az ő szárnyai alatt gyülekeznek. Ha már szétszóródott a család, szervezd meg, hogy ezen a napon újra mindenki együtt legyen és tervezz egy családi programot. Májusban már elég szép az idő egy kellemes kerti sütögetéshez vagy piknikhez a szabadban. Ne tedd ennek a programnak a terheit a vállára: intézd te a szervezést, a főzést és minden egyéb dolgot testvéreiddel közösen úgy, hogy édesanyátoknak csupán gyönyörködnie kelljen bennetek, és kedvére pihenhessen a családi körben.

Mit adhatnék neked? - anyák napi meglepetések 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top