Család

Így kell életet menteni!

Ha te lennél az egyetlen, aki segíthet, el tudnál végezni egy újraélesztést?

Magyarországon évente 20-25 000 embert, egy kisvárosnak megfelelő lakosságot veszítünk el hirtelen szívhalál következtében. Ez azt jelenti, hogy naponta 70 ember, azaz óránként 2-3 ember hal meg, mert az emberek zöme hazánkban nem tudja, hogyan kell újraéleszteni a rászorultat.

Egy magyar mentőtiszt és egy mentőápoló, Mészáros Zalán és Klupács Péter kifejlesztett egy új módszert, amivel nagyon könnyen, 15 perc alatt elsajátítható az újraélesztés technikája egy labdán, és ezzel a szívhalál bekövetkezte utáni kritikus 4 percben lehet segíteni a bajbajutottakon. A cél az, hogy egy ember se haljon meg addig, míg a szakértő segítség a helyszínre nem érkezik. Csak egy kis hétköznapi bátorság és hőstett kell hozzá!

A TEVAgy a Hős! kezdeményezés által bemutatott módszer elsajátításával egy izgalmas közösség tagjai lehetünk, egy közösségé, akik tudnak és mernek is emberéletet menteni. Egy olyan közösségé, akik gondolkodás nélkül segítenek a bajbajutottakon, akkor is, amikor más nem mer cselekedni. Ez a közösség a hétköznapi hősök közössége, egy olyan társaság, melyhez büszkeség tartozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top