Család

Íme, a legextrémebb magyar esküvő

Házasodnál? Még szervezés alatt a lagzi? Dobj félre mindent, itt az igazi romantikus (?) ajánlat!

Őszintén szólva én vagyok annyira önző, hogy nem biztos, hogy örültem volna, ha életem “nagy napja” nem csak rólam (és persze rólunk) szól, hanem mondjuk még tizenkét másik nőről, párról is, de ez nyilván szűk látókörű felfogás. Mert hát lehet nézni a csoportos esküvő ötletét úgy is, hogy a házasságkötés eleve földöntúli öröm, ha pedig többen egyszerre élik át, akkor ez az öröm hatványozódik. Vannak, akik így gondolják – nem is kevesen.

Bár a Távol-Keleten nagyobb hagyományokkal és népszerűséggel bír a tömegesküvő intézménye, azért terjed itthon is. Ki nem találnátok: Magyarországon Gyömrő a romantika fővárosa, legalábbis annak kiáltották ki, amióta először rendezték itt a “Romantikaünnepet”, melynek keretében gruppen adják össze a jelentkező jegyeseket.

Íme, a legextrémebb magyar esküvő

Idén május 24-én lesz a többek életének legboldogabb napja – még várják a vállalkozó szelleműeket.  “A csoportos házasságkötést azoknak ajánljuk, akik valami igazán különlegesre vágynak, nincs idejük a szervezésre, vagy szűkösek az anyagi kereteik” – toboroznak a szervezők, akik extra meggyőző eszközzel is érvelnek: az önkormányzat átvállalja a házasságkötés díját, ingyen biztosítja a helyszínt, továbbá vendégül látja a párokat a pezsgős koccintásra is: ez már megfontolandó! Emellett a fesztivál együttműködő partnereinek ajándéka a fotózáshoz az “esküvői jármű”, a menyasszony megjelenését pedig kérésére “profi sminkesek, fodrászok és segítőik frissítik fel a nagy eseményre”. A szertartás végén kisorsolnak egy párt, amelynek tagjai Gyömrő után Rómába is eljuthatnak. De van itt más is.

Ha a fiatal házasok arra is vállalkoznak, hogy előadják Shakespeare szerelmes sorait este az erkélyjelenet-versenyen, dupla eséllyel utazhatnak az örök városba. “A legjobb felnőtt előadópáros jutalma ugyanis úgyszintén egy római vakáció” – meséI a tavaly útjára indult kezdeményezésről Gyenes Levente polgármester.

Szép kis romantika lenne persze, ha csak egy napig tartana: május 19-25 közt tarják Gyömrőn a romantika hetét. Több mint húsz helyszínen, több mint ötven, döntő többségében ingyenes programmal, például esküvői show-val, kívánsággyertyák úsztatásával, színdarabokkal és koncertekkel.

Nos, ez nem az a bizonyos “bensőséges, szűk körű”, de emlékezetesnek biztosan az lesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top