Család

Így néz ki egy valódi nő 30, 50 és 70 évesen

Különös kísérletre vállalkozott egy fiatal fotós: saját felmenői ruhájába és így bőrébe bújt bele, majd ugyanebben az öltözetben fotózta édesanyját és nagymamáját.
Forrás: Nina Röder
Forrás: Nina Röder

Ahogy felnövünk, és magunk is nők, anyák leszünk, egyre inkább foglalkoztat minket az előttünk járó női generációk sorsa – sőt, sokszor a magunkét véljük felfedezni benne.

Talán kamaszként gondolkodunk el rajta először, milyen nő lehetett anyánk, nagyanyánk, mielőtt anya és nagyanya lett belőlük. Vajon hol kapcsolódik össze a nőiségünk? Mit örököltünk tőlük, mit csinálunk ugyanúgy, mint ők, és milyen rutinjaiktól próbálunk menekülni – olykor tudat alatt?
Létezik olyan, hogy generációkon átívelős sors? Végzet, amely meghatározza az utódok életét is?

Nina Röder fotográfus egy képsorozattal próbálta megfejteni, hogy a felmenőinkről tudott dolgok és az emlékek hogyan alakulnak át, élnek tovább bennünk. Képein saját édesanyja és nagymamája szerepelnek. A harmadik szereplő ő maga, a negyedik pedig “a ruha”, melyet mindhárman viselnek, miként a közös családi sorsot is.

A “Mutters Schuhe” című sorozatban minden helyszín és ruha eredeti, vagyis Röder gyerekkorából származik.

Nézd meg a különleges sorozatot a szerző oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top