nlc.hu
Család
Finomságok gyerkőcöknek

Finomságok gyerkőcöknek

A gyerekek szeretnek enni, na persze nem az egészséges főzelékeket, rostban gazdag zöldségeket. Ellenben nagyon szeretnek NASSOLNI: egy kis keksz itt, egy kis ropi ott. Mit adjunk nekik, hogy biztosan örüljenek? Íme, bloggerünk tippjei!

Gyümölcskosár

Gyermekünk biztosan örülni fog, ha kedvenc gyümölcse lapul az uzsonnástáskában, vagy azt kapja uzsonnára otthon, de kipróbálhattok valami extrát is: ananászt, kókuszdiót. A gyerekek egy darabig ellesznek, míg megszerzik az ehető részeket!

Palacsinta

Szeretem azokat a filmjeleneteket, ahol reggel együtt a család, sütik reggelire a finom amerikai palacsintát. Úgy döntöttem, ezt  bevezetem otthon is, így a szombati reggelik közé felkerült az amerikai palacsinta juharsziruppal és Nutellával, néha gyümölccsel.

A férjem által talált receptet igyekeztem egészségessé tenni: teljes kiőrlésű liszt, minimális cukor, hiszen a lányom is ezt eszi reggelire. Ez szép álom volt, mert őnagysága lenyalja a palacsintáról a feltétet, nagy ritkán eszik két harapás tésztát is, a gyümölcsöt meg odaadja az apjának.

Extra szendvicsek

Reggelire készíts különleges szendvicseket! Lepd meg őket, és pakolj nekik emeletes szendvicset uzsonnára.

Finomságok gyerkőcöknek

 

Még több tipp a Kölyökfoglalkoztató blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top