Család

Így rendszerezd a gyerekek játékait!

Hamarosan kitör a nyári szünet! Előtte még gyorsan rakjunk rendet a gyerekszobában, hogy a sok szabadidőben ne tudjon majd eluralkodni a káosz. Bloggerünk mutat egy tippet, hogyan legyünk gyorsak és hatékonyak.

Nem kell sok idő hozzá – ha sietünk, egy óra alatt is kész vagyunk. Nézzük át a játékokat: az összeset! Vegyük ki őket a fiókokból, egyéb tárolókból. Készítsünk csoportokat: kell egy szemetes a törött, nem működőknek, sok zacskó a kisebb csoportoknak (ehhez zárható zacskó a legjobb), és egy naaaagy tároló (akár szintén zacskó vagy dézsa) a plüssöknek.

Ha már rendrakás, tisztítsuk is meg, amit csak lehet: ha kipakoltunk a fiókokból, tárolókból, mossuk ki, töröljük át azokat. Ha összeszedtük a játékokat, ami mosható – mint például a plüssök – mossuk ki, de a legókat is ki lehet (mosóhálóban). Ami meg nem mosható, azt töröljük át enyhén nedves ronggyal.

Hogyan tovább? Tudd meg a Családanyu blogról!

Így rendszerezd a gyertek játékait!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top