nlc.hu
Család
A szerepjátékok fontosak gyermekeink fejlődésében

A szerepjátékok fontosak gyermekeink fejlődésében

Mindannyian emlékszünk még arra az érzésre, amikor anyukánk ruháiban illegtünk-billegtünk a tükör előtt, vízből főztünk valami nagyon finomat, vagy eljátszottunk valamilyen "felnőttes" dolgot. Ezek az élmények nem véletlenül ennyire maradandóak és szívmelengetőek, hiszen a gyermekek fejlődési folyamatának egyik legmeghatározóbb része, amikor megtanulják és elsajátítják szüleiktől a számukra releváns szerepköröket.
A szerepjátékok fontosak gyermekeink fejlődésében
 

Nem mindegy, hogy milyen játékokat adunk fejlődésben lévő gyermekeinknek. A megfelelő játékok segítségével kreativitásuk, problémamegoldó képességük és a világgal kapcsolatos ismereteik is fejlődnek, különös tekintettel arra, hogy kiskorukban az elsődleges referenciacsoport a család, tehát rajtunk múlik, mivel ismerkednek meg először, mi lesz számukra alapvető az életben. A LEGO® DUPLO® építőkészletek akár kisfiunknak vagy kislányunknak is rengeteg meglepetést és sikerélményt szereznek, hiszen kifejezetten életkori sajátosságaiknak megfelelően alakították ki ezeket, így a hagyományos LEGO®  kockáknál kétszer nagyobbak, szerepjátszásra alkalmas témákat dolgoznak fel, illetve megismerkedtetik őket a számok, a formák és a színek világával is. A játék mellett fejlődik a kicsik logikája, képzelőereje, kitartása, kreativitása, problémamegoldó készsége, kombinatív és motorikus készsége is, ezzel elősegítve azt, hogy később is dinamikusan tudjanak tanulni és fejlődni, legyen szó bármiről.

A szerepjátékok fontosak gyermekeink fejlődésében

LEGO® DUPLO® tervezői az elmúlt évek során már a kislányokra is sokkal hangsúlyosabban odafigyelnek, mivel fontosnak tartják, hogy a játékok számukra is vonzóak legyenek vizuálisan. A termékek és azok dobozainak színe esetében megjelent a rózsaszín, illetve olyan témákkal is bővültek a készletek, mint például a bevásárlás. A legtöbb kislány rajong azért, hogy eljátszhassa, amikor anyukája elmegy a boltba bevásárolni, összeszedi a főzéshez szükséges alapanyagokat, “lekasszázzák” a termékeket, majd hazavezet, pont ezért fontos, hogy a legkisebbek már a LEGO® DUPLO® fejlesztő játékaival is megeleveníthetik ezeket a pillanatokat.

A legfontosabb, hogy már az első lépésektől kezdve figyeljetek arra, hogy a kicsik kezébe biztonságos és fejlődésüket valóban elősegítő játékok kerüljenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top