nlc.hu
Család
Ez már kánikula: 35 fokos hőség jön!

Ez már kánikula: 35 fokos hőség jön!

Csodás meleg van, és csak még melegebb lesz...

Nekem is “kedvenc” témám az időjárás (kinek nem), pláne, ha kerti bulit szervezünk (vagy tavaly az esküvőmet). Akkor például tövig rágtam a körmöm, és naponta kétszer néztem a frissítést, ahogy közeledett a dátum, drukkoltam, imádkoztam, még a vitorlázókkal is beszéltem, akik a speciális nemzetközi széljelentéseket is ismerik. (Végül esett persze, de senkit nem érdekelt.)

Szóval beszélek én szívesen az időjárásról, de a panaszkodást nagyon nem bírom. Ha hideg van, az a baj, ha meleg, akkor viszont miért van ilyen meleg, satöbbi. Mivel lassan indult be a nyár, gondoltam, most majd mindenki boldog lesz a 30 fokkal végre, de nem, persze hogy nem, mert hát azért ez már mégiscsak túlzás – mondják.

Én úgy vagyok vele, hogy örüljünk a csodaszép nyárnak, ez az év legjobb időszaka, olyan vidám, és szabad és illatokkal meg ízekkel teli – én legalábbis imádom.
A hosszúhétvége eddig például tökéletes, és jó hír, hogy Pünkösdhétfőn is folytatódik a száraz, napos nyári idő – az Időkép jelentése szerint. Enyhe lesz a hajnal, délutánra pedig 30-34°C közé melegszik a levegő. A déli és keleti tájakon időnként megélénkülhet az északkeleti szél, máshol gyenge, mérsékelt marad.

Kedden sem lesz jelentős változás, marad a derült, napos, nyári idő, a csúcshőmérséklet pedig egyre több helyen megközelítheti a 35 fokot. Huhh – ez már kihívás! Pláne, hogy továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás, erre azért figyeljetek oda.

Szerdán előreláthatólag tetőzik a hőség, a csúcshőmérséklet többfelé a 35 fokot is elérheti, majd csütörtökön egy hidegfront hatására már záporok, zivatarok is kialakulhatnak, és mérséklődni kezd a kánikula. Na jó, az már nekem is jól fog esni.

További információk az Időkép.hu-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top