Család

Foci-vb – miért jó a nőknek?

A csütörtök esti brazil–horvát meccsel kezdetét vette az egy hónapig tartó módosult tudatállapot, amelynek során a férfiak olyan magatartást tanúsítanak, amilyet négy évig nem látunk újra. Az alábbiakban öt pontban foglalom össze, hogy ez milyen előnyökkel jár. Na jó, sztereotip módon, viszont félkomolyan.

1. A vb a bizonyíték arra, hogy a férfiak igenis érző lények.

Nincs még egy olyan terep, ahol a férfi ennyi érzelmet vonultatna fel, mint a foci világa. Csak figyelje meg az arcát meccsnézés közben! Néhány perc leforgása alatt érzelmek egész spektrumát éli meg: öröm, szomorúság, félelem, izgalom, együttérzés, csalódottság, remény… Még hogy a férfiaknak nincsenek érzelmeik!

2. A vb bizonyítja, hogy a férfiak nemcsak éreznek, de képesek az érzelmeiket ki is fejezni.

A foci egy olyan terep, ahol a férfi nemcsak megéli, de ki is fejezi az érzelmeit. A pályán és a tévé előtt egyaránt látunk férfiakat táncolni, ölelkezni, puszilkodni, dühödten toporzékolni, sőt nem ritkán még sírni is. Ez jó hivatkozási alap lehet a nőknek ahhoz, hogy párjuk a mindennapokban is mutassa ki érzéseit.

3. A férfiak tudnak beszélgetni – csak nem mindegy, mi a téma.

“Ezzel az emberrel nem lehet beszélgetni” – hallom gyakran a terápiás ülésen a hölgyek panaszát. Aztán felszállok a villamosra, és mindenhol lelkes férfibeszélgetéseket hallok magam körül. Tudnak ők! Csak nem mindegy, miről próbálunk beszélgetni velük. A nők kapcsolatokról, érzelmekről, emberekről beszélgetnek leginkább, míg a férfiak munkáról, sportról, élettelen tárgyakról (telefon, számítógép, autó).

Foci VB – miért jó a nőknek?

4. A férfiak nem csak a szexre gondolnak egész nap.

Az Ohiói Egyetemen végzett kutatások szerint a férfiak naponta tizenkilencszer gondolnak a szexre. A hölgyeknél ez a szám nagyjából a fele. Mindenesetre egy hónapra most megváltozik a helyzet: a szexre fordított agykapacitás egy részét leköti a foci. A nők kicsit fellélegezhetnek!

5. A férfiak képesek komoly áldozatokat hozni, ha valami fontos nekik.

A meccs kedvéért a férfi képes módosítani a munkamegbeszélések időpontját, képes előre átgondolni, hogy milyen kellékekre lesz szükség, és azokat időben beszerzi (hűtött sör, popcorn és perec), képes találkozókat megszervezni (a barátaival, akikkel együtt szurkol). Ezeket a tulajdonságokat az év egyéb időszakaiban is rendkívül jól lehet hasznosítani (amikor a gyereknek vizsgahangversenyük van a zeneiskolában, amikor be kell vásárolni a hétvégére, amikor meg kell szervezni az anyós szülinapi köszöntését). Kész nyereség!

További párkapcsolati tanácsok ITT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top