Család

Feledékenységből ölte meg gyerekét az apa

Áldozat vagy gyilkos az, aki véletlen felejti a tűző napon a gyerekét?

Ahogy elkezdődött a nyár, sajnos jönnek a szörnyű hírek is az autóban hagyott gyerekekről. Lengyelországban egy apa dolgozni sietett, de megfeledkezett róla, hogy előtte óvodába kellett volna vinnie a kislányát. A hároméves gyerek nyolc órát töltött a munkahelyi parkolóban – az apa teljes munkanapját –, és nem élte túl. A férfit nem tudták kihallgatni, sokkot kapott, és összeomlott, amikor a munkanap végén holtan találta gyermekét a kocsiban.

Ez alig egy hete történt, és most újabb esetről jött hír: Atlantában szinte pontról pontra ugyanez történt. A 22 hónapos kisfiú valószínűleg elalhatott a kocsi hátsó ülésén, csöndben volt, apja gondolatai pedig már máshol jártak, mire beért a munkahelyére. Mikor az apa rájött, mit tett, megpróbálta újraéleszteni a kicsit, de már nem sikerült. Bevitték kihallgatásra: lehet, hogy szándékos emberölés vádjával is szembe kell néznie.

Kérdés, létezik-e ilyen, hogy valaki megfeledkezik a saját gyerekéről? Nem egy mobiltelefonról vagy egy kulcscsomóról van szó, ugyanakkor amilyen stresszben élünk, sajnos elképzelhető, hogy a mechanizmus ugyanaz. Más persze az, amikor a játszóházban hagyjuk ott a picit véletlenül egy órával tovább. Vagy mégsem? Csak a következmények súlyosabbak?

Ettől eltérő eset az, amikor valaki szándékosan zárja be a gyereket, mert “beugrik” az ábécébe, a plázába vagy bárhová. Ez nehezen megbocsátható, hiszen tudatosan történik. Azt viszont már nem kalkulálja bele senki, hogy vásárlás közben esetleg összefut valakivel, hosszú a sor, vagy bármi egyéb történik, ami nyújtja az időt, vagy eltereli a figyelmet.

Nemhogy gyereket, de még csak háziállatot sem szabad nyáron az autóban hagyni, hiszen a levegő akár néhány perc alatt képes 60 fokra forrósodni, a hősokk pedig halálos lehet egy ilyen pici test esetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top