Család

Ki kötözné ki a 3 évest, ha nem akar aludni?

Egy texasi bölcsi ellen indult nyomozás, miután kiderült, hogy ragasztószalaggal kötözik az ágyhoz azokat a gyerekeket, akik nem akarnak délután aludni.

A 3 évesek valóban idegőrlőek tudnak lenni, amikor épp alvásidő lenne ebéd után, de ők folyton kipattannak az ágyból, és keljfeljancsit játszanak. Ám erre az nem lehet megoldás, hogy a bölcsiben fognak egy nagy köteg ragasztószalagot, és odaragasztják őket az ágyhoz.

Márpedig úgy tűnik, épp ez történt Texasban, a Heart2Heart Montessori Academy falai között. Az incidensről egy alkalmazott készített képet, és küldte el a szülőknek, majd röviddel ezután fel is mondott. A képen látható kisfiú anyukája természetesen azonnal a hatóságokhoz és a sajtóhoz fordult, az ABC News foglalkozott az üggyel.

Kikötöznéd a 3 évest, ha nem akar aludni?

A bölcsi vezetője a gondozónő tettét meggondolatlannak, butaságnak minősítette, de alapvetően szülői túlzásnak és hisztériának tartja az anyuka reakcióját. Nyilatkozata szerint a gyerek remekül aludt a lekötözés után, és ők már különben is hetek óta panaszkodtak az anyukának, hogy nem tudják ágyban tartani a kisfiút.

Reméljük, még ő maga sem gondolta komolyan, hogy bármilyen indokkal le lehet ragasztózni egy háromévest, és nem fogják hivatalosan felvenni a pedagógiai eszközök közé a ragasztószalag használatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top