Család

5+1 tipp, hogyan dolgozz otthon gyerek mellett a nyári szünetben

Tanácstalan vagy, hogyan dolgozz otthon a gyerek mellett? Kipróbált tippjeink neked is segíthetnek.

A nyári szünetben egyre gyakrabban találkozom az éterben szálló anyai segélykiáltásokkal: “mégis hogy csináljam?”. Nem könnyű megoldani ugyanis, hogy otthon dolgozz a gyerekek mellett. Íme nyári stratégiánk 5+1 pontban!

1. Térj át extra rugalmas időbeosztásra!

Kelj fel jó korán vagy feküdj le későn! Ugyan ez erőfeszítéseket követelhet tőled, és még ha nem is kivitelezhető minden nap, hidd el, sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni, ha csend van körülötted, mintha folyton azt kell lesned, nem történik-e épp valamilyen katasztrófa a házban.

2. Kérj/fogadj el segítséget!

Problémás lehet egész nyáron egyedül kézben tartani a dolgokat otthon. Nagy könnyebbséget jelenthet, ha

  • ebédet rendelsz a főzés helyett,
  • pár órára megkéred a szomszédlányt, hogy játsszon a gyerekekkel,
  • a nagymama bevállalja a főzést, takarítást, vasalást, gyerekfelügyeletet, amíg te telefonálsz, gépelsz, ügyeket intézel.

3. Tervezz előre!

Írj listát a legfontosabb teendőkről, még a villámgyorsan elvégezhető apróságokról is. Alvásidőn kívül is elintézhetsz egy-egy rövid e-mailt vagy telefont. A lista segítségével nem kell azon aggódnod, hogy mit felejtesz el, vagy éppen mibe kapj bele hirtelen.

További hasznos nyári ötletekért kattints a Businessmami blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top