Család

20 éve vár arra, hogy elválhasson

Értetlenül áll az eset előtt a kétségbeesett asszony.

Húsz év különélés után sem válhatott el férjétől Tajvanon egy 90 éves matróna, aki nem akarja elfogadni a helyi fellebbviteli bíróság döntését.  

Jü asszony 1948-ban lépett frigyre férjével, akiről utóbb egyre inkább az a véleménye alakult ki, hogy “hímsoviniszta”. Elmondása szerint házasságuk évtizedeiben többször volt kitéve fizikai bántalmazásnak, verbális erőszaknak. Végül úgy döntött, hogy több mint három évtized tűrés után 1980-ban a sziget északi részén található Taojüanba költözik elsőszülött fiával.

Az eltelt időszakban többször kezdeményezte a bontópert, de sosem sikerült ehhez férje hozzájárulását megszereznie. Az asszony végül a belegyezés hiányában is keresetet nyújtott be a taojüani kerületi bíróságon, ahol első fokon a javára döntöttek. A férj azonban fellebbezett, és a fellebbviteli bíróság megváltoztatta a korábbi ítéletet, mivel bizonyítottnak találta, hogy a pár a különélés időszakában is több alkalommal együtt kirándult, és a házasságot nem terhelik – úgymond – az átlagosnál nagyobb problémák.

Az idős hölgy mindenesetre nem adja fel és a legfelsőbb bírósághoz fordul jogorvoslatért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top